mamaieelena

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.09.2010

RETETE293
PRIETENI182
Retete

Tort de mere si crema cu nutella

In Torturi la 27 Feb 2011

Am curatat si feliat merele apoi am carmelizat 7 linguri cu zahar intr-o cratita dupa care am asezat merele,am pus scortisoara si zaharul vanilat  le-am pus la cuptorul preincalzit la 200 grade. Au stat pana s-au inmuiat dar inainte de a le scoate facem pandispanul in felul urmator:...

Pui cu alune

In Pui la 24 Feb 2011

Se pune in wok uleiul si se prajesc alunele 15-20 de secunde dupa care se scot pe hartie absorbanta. In acelasi ulei se pune carnea de pui care a fost taiata in prealabil cuburi si cand s-a albit pe toare partile se poate pune prazul, ardeiul gras, sarea, sosul de soia si amidonul dizolvat in 3...

Profiterol

In Dulciuri la 20 Feb 2011

BUSEURILE:se pune apa la fiert cu sarea si cu margarina ,cand a clocotit punem faina toata si amestecam energic pentru a nu face cocoloase .Se da la rece. Intre timp dam drumul la cuptor si facem acum CREMA : cu putin lapte desfacem crema intr-un castronel si restul de lapte-l punem la...

Rulada cu spanac si branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2011

Spanacul (eu am folosit congelat, foi)l-am pus pe foc cu putina sare sa se decongeleze mai repede si lasam pana scade apa .Dam prin razatoarea mare atat branza cat si cascavalul iar sunca taiata felii subtiri pe lungime.Acum desfacem aluatul si mai intai punem cascavalul ras ,spanacul racit,sunca...

Gratin de ciuperci si cartofi cu piept de rata

In Rata la 18 Feb 2011

Pieptul de rata spalat condimentat si pus la tigaie prajit si apoi pus la cuptor incins 40 de minute . Intre timp spalam ciupercile si le pun in vasul electric pt gratinare si in locul coditelor pe care le-am eliminat am pus: sare, piper, boia, un mic cubulet de unt si cascaval atat cat sa...

Rata la cuptor in vas roman

In Rata la 17 Feb 2011

Rata se spala si se curata bine, ca mai sunt usoare urme de puf, dar se da un pic prin flacara de la aragaz, apoi se spala cu apa rece si se portioneaza. Am dat cu cimbru, piper, sare si boia dulce de ardei, am asezat in vasul roman si am turnat vinul. Am acoperit si am dat la cuptor pt 1 ora...

Papanasi cu Mousse au chocolat

In Dulciuri la 16 Feb 2011

Se pregatesc toate produsele astfel:intr-un castron se pun galbenusurile ,branza de vaci,coaja de lamaie rasa,sarea,zaharul vanilat si separat albusul se face spuma cu mixerul dupa care incorporam faina in care am pus bicarbonatul cu ingredientele din castron(se framanta...

Tort din crema de zahar ars

In Torturi la 16 Feb 2011

Intr-un bol se pune zaharul( 8 linguri) ,ouale intregi,zaharul vanilat si se bat bine cu telul Se poate adauga apoi amidonul si laptele la sfarsit dar inainte de aceasta operatiune se pun cele 7 linguri de zahar intr-o cratita si le vom carameliza . Cand e topit tot zaharul se...

Tocana cu masline si ciuperci

In Mancaruri de legume la 10 Feb 2011

Toate legumele se curata si se spala dupa care se vor taia julienne, numai cartofii se vor taia cuburi. Intr-o cratita potrivita punem uleiul la incins si adaugam pe rand legumele la calit dupa cum urmeaza:ceapa,ardeiul,telina,ciupercile,cartofii maslinele si apoi se asezoneaza adaugandu-se si...

Paine cu seminte

In Piine la 10 Feb 2011

Toate ingredientele se pun intr-un lighean de plastic si se framanta bine ,se lasa la dospit  30 minute.apoi se pune pe masa de lucru faina si se reframanta aluatul se da forma dorita si se pune in tava la dospit pentru 15-20 minute.Se pune in cuptorul incins la 180 de grade pentru 45...

Paine

In Piine la 10 Feb 2011

Faina la temperatura camerei se pune intr-un lighean de plastic si se face o adancitura in care se pun toate ingredientele .Se amesteca f bine totul si cand e omogenizat se lucreaza vertiginos la framantat. Se lasa la dospit 30 minute si dupa aceea se pune pe masa de lucru pe care am pus faina se...

Salata cu paste

In Salate la 10 Feb 2011

Se pun la fiert pastele si in 15 minute sunt gata; legumele curatate si spalate se vor taia astfel:avocado in cuburi, ardeiul fasii lungi,castravetele sectionat in 4 si apoi taiat pe rotund, rosia cuburi. Toate se pun intr-un castron pt a se amesteca cu restul de ingrediente mai putin salata pe...

Prajitura Greta Garbo

In Prajituri la 6 Feb 2011

Din:faina,drojdie,zahar pudra,margarina(la temperatura camerei),2 galbenusuri,praf de copt si 100 ml lapte se face un aluat potrivit de tare care se imparte in trei parti egale si se da la rece pentru 30 minute.Aluatul impartit in trei se intind pe rand fiecare foaie(totul se pune intr-o tava de...

Creveți cu brânza de soia

In Fructe de mare la 4 Feb 2011

Crevetii curatati si spalati, usturoiul curatat si maruntit, gingerul la fel ca usturoiul. In wok se pune uleiul apoi se adauga usturoiul, gingerul si cand sunt un pic rumenite se pune branza de soia taiata cuburi si crevetii. Se lasa sa clocoteasca putin pana se inrosesc crevetii si...

Gustare rapida de post

In Mancaruri de post la 31 Ian 2011

In wok se pune uleiul de masline. Cand e incins se poate pune usturoiul maruntit, apoi branza taiata cuburi si sosul de soia. Se asezoneaza, dupa care se poate pune lintea bine spalata si scursa si se mai lasa sa fiarba putin. Pe un platou sau farfurie mare se pune salata verde si se toarna zeama...

Rulada cu peste ton

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

Orezul a fost fiert inainte.Le-am pus pe toate untr-un castron si le-am amestecat ;orezul rece,pestele scurs bine,coriandrul tocat,ceapa maruntita bine,ardeiul tocat fin,usturoiul dat prin presa de usturoi,coditele de ciuperci tocate marunt,brocoli,ouale si desigur sarea si piperul.Se unge un vas...

Impletite cu branza

In Dulciuri la 31 Ian 2011

Se pregateste mai intai branza care se pune intr-un castron cu un ou, sare, zahar,stafide si coaja de lamaie. Aluatul dezghetat se pune pe masa de lucru si se taie in 6 bucati .Impartim branza pe fiecare bucata de aluat si le impletim apoi se pun intr-o tava de aragaz pe care am pus hartie...

Conopida gratinata

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Conopida am curatat-o si spalat-o timp in care am pus apa cu sare la fiert .Cand apa a clocotit las  focul mic si pun conopida intreaga si o las 20 minute aproximativ la fiert.Cand e gata o las la rece apoi o asezonez ,dau prin pesmet si separat bat ouale cu iaurtul  si pun peste ea...

Parjoale din legume

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Legumele curatate si spalate se dau prin razatoarea mica,toate se pun intr-un caston peste care se adauga :oul,mirodeniile faina si praful de copt si sa nu uitam verdeata.Toate se amesteca bine si se pun luand cu lingura si puse in pesmet.In pesmet se dau pe toate partile dupa care se pune in...

Musaca de cartofi cu carne

In Mancaruri cu carne la 17 Ian 2011

Se curata se taie marunt ceapa si se pune la prajit in 4 linguri de ulei. Cand a devenit sticloasa se adauga carnea tocata si cand e calita bine se da la rece. Cartofii curatati ,spalati si taiati rondele subtiri se pun pe hartie de bucatarie (absorbanta) ca sa nu fie umezi, apoi se pun...

Tort cu aroma de migdale

In Torturi la 15 Ian 2011

Se pregateste blatul ca sa aiba timp pentru racire, se separa albusul de galbenus si se bat albusurile spuma cu mixerul , se adauga galbenusurile pe rand ,uleiul si la sfarsit faina amestecandu-se cu lingura , Se pune intr-o tava pe care am pus hartie de copt si se pune la cuptorul deja...

Paine neagra

In Piine la 12 Ian 2011

Toate acestea se pun intr-un lighean si se framanta bine pana se omogenizeaza bine aluatul. Se lasa la crescut ,aproximatv o ora dupa care se pune aluatul in formele de cozonac unse cu margarina si se lasa iar la crescut timp de 30 minute si se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180...

Cozonac ieftin

In Prajituri la 30 Dec 2010

Intr-un lighean se cerne faina. Se pune laptele la incalzit pe foc si se ia un pic din el sa se dizolve drojdia iar mirodeniile,sarea,zaharul se pun in laptele cald. Ouale se bat intr-un castron cu furculita, margarina se topeste intr-un ibric pe foc domol si apoi toate se amesteca mai putin...

Saratele Steluta

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2010

Se amesteca toate ingredientele mai putin un ou si faina care se adauga treptat si se va obtine un aluat destul de tare dar nu foarte, asa incat trebuie sa se intinda bine si subtire de cca.4-5 milimetri. Apoi se unge cu ou batut bine si se da cu pensula, apoi se pune pe deasupra susan mac sau...

Tort Diplomat

In Torturi la 28 Dec 2010

Mai intai fac blatul din 2 oua pe care le separ si bat mai intai albusul spuma, adaug zaharul si cand e dizolvat pun si galbenusurile si la sfarsit pun faina amestecata cu praful de copt si nessul. Se da la cuptorul preincalzit pana la coacere. Eu am pus intr-o tava de aragaz pe hartie de copt in...

Salata de fructe

In Salate la 19 Dec 2010

Se curata fructele si se taie(unele) nu prea mici si se pun intr-un bol de sticla se amesteca usor si se pot sevi.Nu am adaugat nimic la ea doar fructe Pofta buna.

Cartofi natur

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2010

Cartofii curatati si spalati se vor taia in cuburi potrivite si se pun la fiert .Cand sunt gata se scurg in strecuratoare imediat ca sa se duca apa de pe ei .Intr-o tigaie se pun cele doua linguri cu ulei si asezonam cartofi cu mirodeniile de mai sus.Avem grija sa mestecam continuu sa nu se arda...

Baclava

In Prajituri la 14 Dec 2010

Se unge o tava de aragaz cu margarina topita si se pun primele 4 foi de placinta , avand grija ca intre foi sa se puna cate o lingura de margarina topita apoi se pune nuca in care s-au pus 2 fiole de esenta de rom si cea de vanilie plus 1/3 din cantitatea de zahar si se amesteca. Nuca se...

Sarmale de post fierte in vas roman

In Mancaruri de post la 13 Dec 2010

4 linguri de ulei se pun in wok si se pun la calit ardei, ceapa, ciuperci, cartof si praz, dar dupa ce au fost curatate , spalate si taiate. Se vor cali pana se duce zeama de la toate. Se asezoneaza dupa gust si apoi se pun in blender si se zdrobesc dar nu prea mult . Intr-un castron...

Chifle si cornuri simple

In Piine la 9 Dec 2010

Se pune faina in lighean si se face o adancitura in care se pun: drojdia, sarea, zaharul, margarina si apa. Se framanta energic si apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza cantitatea apoi se imparte egal aluatul in 10 buc. Se formeaza chiflele si cornurile . Se mai lasa la dospit cca 15 min...

Afisate 241 - 270 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2014

Tarta cu branza

publicat la 02.03.2014

Desert prajitura cu krantz

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Nu te stradui sa-ti arati intelepciunea!Daca ai intelepciune,ea se va exprima singura,fara sa depui nici un efort....

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]