Rata la cuptor in vas roman

de mamaieelena in Rata, 17 Feb 2011 | 13993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 rata
  • 200 ml vin roze din productie proprie,
  • cimbru productie proprie, 
  • piper
  • sare
  • boia dulce de ardei
  • Garnitura:
  • cartofi natur
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata la cuptor in vas roman:

Rata se spala si se curata bine, ca mai sunt usoare urme de puf, dar se da un pic prin flacara de la aragaz, apoi se spala cu apa rece si se portioneaza.

Am dat cu cimbru, piper, sare si boia dulce de ardei, am asezat in vasul roman si am turnat vinul. Am acoperit si am dat la cuptor pt 1 ora si jumatate aproape.

Intre timp am fiert cartofii curatati de coaja si am servit cu salata verde si germeni de soia iar pe cartofi am pus tabasco pt a fi mai picant.

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

kamy 1

17.02.2011, 22:45

si asa am unde o sa cresc si eu cateva rate "la mosie" ca doar nu-mi strica

mamaieelena 1

17.02.2011, 23:11

multumesc ,multumesc dar veniti ca au mai ramas ceva din piept si ceva din aripioare

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:20

apetisant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean