Acest tort l-am dedicat mamei mele si nepoatei mele care amandoua implinesc o varsta mama 81 ani si nepoata 3 ani fiind nascute in aceeasi luna si zi adica pe 3 martie, frumoasa coincidenta .
Am curatat si feliat merele apoi am carmelizat 7 linguri cu zahar intr-o cratita dupa care am asezat merele,am pus scortisoara si zaharul vanilat
le-am pus la cuptorul preincalzit la 200 grade.
Au stat pana s-au inmuiat dar inainte de a le scoate facem pandispanul in felul urmator:
separam galbenusul de albus si batem mai intai albusurile spuma, punem zaharul,galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina cu un pachet de praf de copt
se amesteca de aceasta data cu lingura de lemn
scoatem merele din cuptor si punem peste ele pandispanul si-l dam din nou la cuptor pentru coacere.
Cand este gata scoatem din cuptor si il rasturnam pe un platou.
Dam la rece si a doua zi sau mai tarziu cand e rece se poate orna.
Facem mai intai crema din :branza, nutella,zahar 3 linguri si estenta de rom.
Cu aceasta crema imbracam tortul peste tot si apoi punem frisca cu poshul (dupa ce am batut-o cu mixerul inainte)
Pofta buna,