Tort de mere si crema cu nutella

de mamaieelena in Torturi, 27 Feb 2011 | 7255 vizualizari

 

Acest tort l-am dedicat mamei mele si nepoatei mele care amandoua implinesc o varsta mama 81 ani si nepoata 3 ani fiind nascute in aceeasi luna si zi adica pe 3 martie, frumoasa coincidenta .

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari
  • 15 linguri cu zahar
  • 5 oua
  • 7 linguri cu faina
  • 4 linguri cu ulei
  • 500 gr.branza dulce
  • 4 linguri nutella
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 pachet praf de copt
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • pe deasupra am pus bombonele de decor si fructe confiate

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si crema cu nutella:

Am curatat si feliat merele apoi am carmelizat 7 linguri cu zahar intr-o cratita dupa care am asezat merele,am pus scortisoara si zaharul vanilat 

le-am pus la cuptorul preincalzit la 200 grade.

Au stat pana s-au inmuiat dar inainte de a le scoate facem pandispanul in felul urmator:

separam galbenusul de albus si batem mai intai albusurile spuma, punem zaharul,galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina cu un pachet de praf de copt

se amesteca de aceasta data cu lingura de lemn

scoatem merele din cuptor si punem peste ele pandispanul si-l dam din nou la cuptor pentru coacere.

Cand este gata scoatem din cuptor si il rasturnam pe un platou.

Dam la rece si a doua zi sau mai tarziu cand e rece se poate orna.

Facem mai intai crema din :branza, nutella,zahar 3 linguri si estenta de rom.

Cu aceasta crema imbracam tortul peste tot si apoi punem frisca cu poshul (dupa ce am batut-o cu mixerul inainte)

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si crema cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars