Prajitura cu foi fragede

de Lavinia in Prajituri, 10 Iul 2014 | 10745 vizualizari

 

Este foarte pufoasa,aromata si frageda.Pur si simplu se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • aprox 500-550 g faina

Crema de vanilie si cocos:

  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 100 g unt
  • 4 linguri cocos

Crema de ciocolata:

  • 370 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 1 plic budinca de ciocolata belgiana Dr Oetker
  • 100 g ciocolata neagra/cu lapte
  • 100 g unt

Glazura:

  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi fragede:

Foi:

Am mixat ouale cu zaharul ,esenta de lamaie si esenta de vanilie pana au devenit cremoase.

Am adaugat uleiul,laptele si amoniacul si am mai mixat pana le-am incorporat bine.

Am inceput sa adaug treptat faina si am framantat usor pana am obtinut un aluat moale si nelipicos.

Aluatul obtinut l-am impartit in 3 bucati.

Am intins fiecare bucata pe dosul tavii si am copt foile pe rand pana se auresc usor pe margini.

Crema de vanilie si cocos.

Am pus laptele la fiert cu semintele de la jumtate de pastaie de vanilie.

Am frecat galbenusurile cu zahar si 3-4 linguri din laptele fierbinte.

Am adaugat amidonul si restul de lapte fierbinte.

Am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Am luat crema de pe foc,am adaugat untul si am amestecat pana l-am incoporat bine.

La final am adaugat nuca de cocos.

Crema de ciocolata

Am pus laptele la fiert.

Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si 3-4 linguri de lapte .

Am adaugat praful de budinca si restul de lapte fierbinte.

Am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat

Am luat crema de pe foc si am adaugat ciocolata rupta in bucatele amestecand bine pana s-a topit ciocolata.

Am adaugat si untul si am amestecat pana l-am incorporat si pe el.

Am lasat cremele la racit pana au ajuns la temperatura camerei.

Asamblare:

Foaie/Crema de ciocolata/foaie/crema de vanilie/foaie.

Am acoperit prajitura cu folie si am dat-o la rece pana s-au inmuiat foile.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.

Am ras ciocolata peste prajitura si am dat-o la rece pana s-a intarit glazura.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava mare de 40/30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

pity19 1

11.07.2014, 17:33

Super prajitura! As incerca si eu dar imi e groaza la blaturi!

Xandrinne 1

11.07.2014, 23:31

Delicioasa!

mihaelar63 1

13.07.2014, 00:16

Eu as lua felia cu tot cu farfurioara

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu