Se curata se taie marunt ceapa si se pune la prajit in 4 linguri de ulei. Cand a devenit sticloasa se adauga carnea tocata si cand e calita bine se da la rece.
Cartofii curatati ,spalati si taiati rondele subtiri se pun pe hartie de bucatarie (absorbanta) ca sa nu fie umezi, apoi se pun intr-o tigaie cu ulei la prajit. Atentie: nu se rumenesc, trebuie sa fie doar usor aurii. Cand sunt gata si cartofii, pregatim carnea in care vom pune 2 oua crude, sare, piper, patrunjelul tocat marunt .
Intr-un vas rezistent la foc se pune 1 lingura de bulion dizolvat cu apa si incepem a aranja cartofii in vas unul langa celalalt dupa care se pune jumatate din cantitatea de carne si se repeta operatiunea cu cartofii, apoi cu carnea. Se termina cu ultimul rand de cartofi.
Intr-o craticioara se pune o lingura cu ulei si punem lingura de bulion dizolvat cu apa si clocotim bine si se adauga peste musaca dupa care se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30 minute. Ultimile 2 oua se bat bine intr-un castonel cu furculita si punem peste musaca si o dam iar la cuptor pentru15-20 minute cand e rumenita frumos este gata.
Pofta buna,