Într-un castron, se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran.
Oul se bate bine ca pentru omletă, împreună cu uleiul.
Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate...
Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele.
Făina cu praful de copt şi cacaua se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior.
Se tapetează cu hârtie de copt o...
Se unge somonul cu sos picant, apoi se condimentează cu sare. Se pune la fript pe plita încinsă.
Se prepară gnocchi: se amestecă piureul cu broccoliul fiert, răcit rapid în apă cu gheaţă şi pasat, apoi cu sare, piper roz şi făină cât cuprinde pentru a obţine un...
Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor.
Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl asemenea amestecuri pentru prăjituri).
Se întinde uşor cu sucitorul foaia de aluat, apoi se taie în pătrate, măsurate...
Am reîncălzit friptura, apoi am rupt-o fâşii cu furculiţa.
Am făcut o maioneză rapidă cu mixerul vertical, dintr-un ou crud, ulei cam 200-250 ml, o linguriţă de muştar, puţină zeamă de lămâie şi sare. Evident că nu o vom folosi pe toată, pentru că iese destul...
Punem un vas la foc mediu şi adăugăm untul şi uleiul.
Călim ceapa şi tulpina de ţelină tocate mărunt, apoi adăugăm cubuleţe de carne, morcov şi cartof.
Se lasă pe foc câteva minute, amestecând bine, apoi se adaugă supa şi se lasă să fiarbă timp de 10-12...
Încălzim cuptorul la 220 grade.
Într-un castron amestecăm ouăle cu un praf de sare şi piper, apoi adăugăm mărarul şi partea albă a cepei verzi tocate, coaja şi zeama de lămâie şi parmezanul.
Jumătate din cantitatea de creveţi se taie mărunt, iar restul se...
Se bat într-un bol oul cu zahărul, praful de sare, esenţa de vanilie.
Se adaugă coaja rasă de lămâie, iaurtul şi brânza.
Se amestecă bine totul, apoi se pune praful de copt şi făină cernută cât să obţinem un aluat mai gos ca cel de clătite, care să nu...
Se cerne făina.
Într-un castron se amestecă făina cu razătura de cartofi şi se frământa bine cu degetele.
Se adaugă uleiul, sare şi drojdia uscată şi se toarnă apă puţin câte puţin amestecând mereu până se încorporează toată şi se...
Se taie carnea în bucăţi. Se presară cu condiment special pentru pui şi se pune la rumenit într-un vas termorezistent cu ulei, în cuptorul încins.
Se toacă mare legumele (în afară de roşiile cherry care se lasă întregi). Se călesc şi ele. Se pune o...
Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc în puţin ulei.
Se adaugă spanacul decongelat şi scurs. Se lasă la foc mic amestecând continuu pentru câteva minute, după care se adaugă puţină apă şi se lasă să scadă.
Ouăle le batem ca pentru omletă şi...
Dezgheţăm produsele congelate .
Se toaca cepele verzi şi căţelul de usturoi şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul şi se adaugă puţină apă sau supă de legume. Se lasă la foc mic până scade lichidul. Se potriveşte gustul cu sare.
Fileurile de peşte se...
Spălăm carnea şi o ştergem.
O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale.
O aşezăm în caserola de vidare, adăugăm leurdă tocată şi usturoi, apoi o ceaşcă de apă şi vidam.
Dăm la rece pentru 30 de minute.
Frigem cotletele pe grătarul încins....
Se spală carnea şi se şterge.
Se pune în caserola de marinare FoodSaver , se condimentează cu sare, piper, seminţe de mărar şi sos de soia cu ciuperci, după care se adaugă puţină apă sau supă de legume şi usturoiul tăiat pe jumătate şi se videază cu ajutorul...
Carnea o spălăm şi o ştergem.
O condimentăm cu sare, piper, condimente speciale şi o punem cu foaia de dafin, ceapa tocată, vin şi apă la marinat în caserola pentru marinat Food Saver .
Vidăm caserola cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver şi o dăm la frigider pentru...
Se spală carnea şi se şterge.
Se condimentează cu amestecul special pentru miel, se pune în caserola de marinare împreună cu ceapa tocată, foaia de dafin, piper, vin şi apă sau supă de legume. Se acoperă caserola de marinare FoodSaver , se conectează furtunul de vidare...
Carnea o spălăm şi o ştergem cu şervete de hârtie.
O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale, apoi o punem în caserolă alături de ceapa tocată, usturoiul tocat, foaia de dafin,vin şi apă sau supă de legume.
Închidem caserola, conectam furtunul...
Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă.
Se pun gălbenuşurile, esenţele, scorţişoara, nuca măcinată, merele rase şi albuşurile bătute spumă.
Se omogenizează compoziţia cu o spatulă.
Se unge vasul aparatul Crock-Pot slow...
Punem toate legumele tocate în vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 l .
Adăugăm 500 ml apă sau supă de legume şi foaia de dafin.
Setăm pe modul Slow si lăsăm apartul să acționeze timp de 5 ore .
După cele 5 ore adăugăm pasta de tomate, orezul prefiert, sare şi piper...
Tocăm ceapa mărunt mărunt, ardeii copţi fâşii, iar ciupercile felii.
Le punem pe toate cu 200 ml supă de pui.
Setăm slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital pe funcţia high pentru 2 ore.
Cu 20 de minute înainte să expire timpul adăugăm în vasul aparatului...
Cartofii se pun la fiert în coajă.
Se prepară între timp umplutura: se toacă ceapa mărunt şi morcovul se rade pe răzătoarea măruntă. Se pun la călit în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi 1 ceaşcă de apă. Când carnea e aproape făcută se dă deoparte...
Se spală carnea şi se pune în vasul slow cooker-ului Crock-Pot Digital 4,7 l cu 1,5 l apă.
Se setează pe aparatul Crock-Pot slow pentru 2 ore.
Când timpul a expirat se adaugă toate legumele curăţate şi tocate cubuleţe şi se setează aparatul pe high pentru 4 ore....
Peştii se curăţă, se spală şi se taie bucăţi.
Se pun bucăţile într-un castron termorezistent.
Usturoiul se taie feliuţe, roşiile bucăţele mici , feliile de lămâie la fel şi se pun peste peşte.
Se condimentează cu sare şi piper, se presară mărar tocat ,se...
Se topeşte untul. Biscuiţii se transformă în pesmet cu ajutorul robotului de bucătărie. Se amestecă cu untul topit şi se tasează compoziţia obţinută pe fundul unei forme detaşabile cu diametrul de 23 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă vasul la frigider.
Pentru...
Se prepară întâi compoziţia din biscuiţi care trebuie să stea la rece : se zdrobesc biscuiţii într-o pungă sau se mărunţesc cu ajutorul robotului, apoi se amestecă cu zahărul pudră şi untul topit.
Se tapetează un vas cu hârtie de copt sau doar se unge cu...
Se curăţă cepele şi se taie juliene.
Pieptul de pui se taie făşii.
Se pun împreună la călit în ulei, apoi se adaugă apă, pastă de tomate, foaia de dafin şi tarhon şi se dă vasul la cuptor.
Când a scăzut bine se potriveşte gustul cu sare şi...
Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.
Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu...
Se prepară întâi caramelul : se pun într-un vas la foc mic apa şi zahărul. Se lasă să firbă până capătă culoare aurie.
Atunci se adaugă untul şi se amestecă cu grijă.
După completa dizolvare a acestuia se adaugă smântâna , după care...
Cartofii se spală bine, apoi se taie în jumătate.
Se încearcă să se scoată conţinutul cât mai întreg, lăsând un strat pe margini.
Se ataşează la vasul aparatului sita cu pătrăţele şi se taie caşcavalul, şunca presată şi miezul de...
Pieptul de pui se dezosează, apoi bucăţile de carne se un cu un pic de ulei, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se pun la fript pe grătar.
După ce puiul e gata, se rumenesc tot pe grătar şi feliile de pâine, unse şi ele în prealabil cu puţin ulei şi presărate...
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Într-un castron, se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran. Oul se bate bine ca pentru omletă, împreună cu uleiul. Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate...
Prajitura Boema
Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele. Făina cu praful de copt şi cacaua se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior. Se tapetează cu hârtie de copt o...
Somon picant cu sos roz de mustar Dijon si gnocchi cu broccoli
Se unge somonul cu sos picant, apoi se condimentează cu sare. Se pune la fript pe plita încinsă. Se prepară gnocchi: se amestecă piureul cu broccoliul fiert, răcit rapid în apă cu gheaţă şi pasat, apoi cu sare, piper roz şi făină cât cuprinde pentru a obţine un...
Mere in foietaj
Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor. Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl asemenea amestecuri pentru prăjituri). Se întinde uşor cu sucitorul foaia de aluat, apoi se taie în pătrate, măsurate...
Gustare cu friptura de curcan
Am reîncălzit friptura, apoi am rupt-o fâşii cu furculiţa. Am făcut o maioneză rapidă cu mixerul vertical, dintr-un ou crud, ulei cam 200-250 ml, o linguriţă de muştar, puţină zeamă de lămâie şi sare. Evident că nu o vom folosi pe toată, pentru că iese destul...
Placinta americana cu pui
Punem un vas la foc mediu şi adăugăm untul şi uleiul. Călim ceapa şi tulpina de ţelină tocate mărunt, apoi adăugăm cubuleţe de carne, morcov şi cartof. Se lasă pe foc câteva minute, amestecând bine, apoi se adaugă supa şi se lasă să fiarbă timp de 10-12...
Frittata cu creveti
Încălzim cuptorul la 220 grade. Într-un castron amestecăm ouăle cu un praf de sare şi piper, apoi adăugăm mărarul şi partea albă a cepei verzi tocate, coaja şi zeama de lămâie şi parmezanul. Jumătate din cantitatea de creveţi se taie mărunt, iar restul se...
Gogoşi cu lingura
Se bat într-un bol oul cu zahărul, praful de sare, esenţa de vanilie. Se adaugă coaja rasă de lămâie, iaurtul şi brânza. Se amestecă bine totul, apoi se pune praful de copt şi făină cernută cât să obţinem un aluat mai gos ca cel de clătite, care să nu...
Paine cu cartofi
Se cerne făina. Într-un castron se amestecă făina cu razătura de cartofi şi se frământa bine cu degetele. Se adaugă uleiul, sare şi drojdia uscată şi se toarnă apă puţin câte puţin amestecând mereu până se încorporează toată şi se...
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Se taie carnea în bucăţi. Se presară cu condiment special pentru pui şi se pune la rumenit într-un vas termorezistent cu ulei, în cuptorul încins. Se toacă mare legumele (în afară de roşiile cherry care se lasă întregi). Se călesc şi ele. Se pune o...
Rulada de pui cu spanac si cascaval
Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul decongelat şi scurs. Se lasă la foc mic amestecând continuu pentru câteva minute, după care se adaugă puţină apă şi se lasă să scadă. Ouăle le batem ca pentru omletă şi...
Pachetele de foietaj cu peste si spanac
Dezgheţăm produsele congelate . Se toaca cepele verzi şi căţelul de usturoi şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul şi se adaugă puţină apă sau supă de legume. Se lasă la foc mic până scade lichidul. Se potriveşte gustul cu sare. Fileurile de peşte se...
Saramura de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Spălăm carnea şi o ştergem. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale. O aşezăm în caserola de vidare, adăugăm leurdă tocată şi usturoi, apoi o ceaşcă de apă şi vidam. Dăm la rece pentru 30 de minute. Frigem cotletele pe grătarul încins....
Cotlet de miel cu ciuperci pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Se spală carnea şi se şterge. Se pune în caserola de marinare FoodSaver , se condimentează cu sare, piper, seminţe de mărar şi sos de soia cu ciuperci, după care se adaugă puţină apă sau supă de legume şi usturoiul tăiat pe jumătate şi se videază cu ajutorul...
Frigarui de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver
Carnea o spălăm şi o ştergem. O condimentăm cu sare, piper, condimente speciale şi o punem cu foaia de dafin, ceapa tocată, vin şi apă la marinat în caserola pentru marinat Food Saver . Vidăm caserola cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver şi o dăm la frigider pentru...
Pulpa de miel cu mancarica de stevie si ou pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Se spală carnea şi se şterge. Se condimentează cu amestecul special pentru miel, se pune în caserola de marinare împreună cu ceapa tocată, foaia de dafin, piper, vin şi apă sau supă de legume. Se acoperă caserola de marinare FoodSaver , se conectează furtunul de vidare...
Coastă de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Carnea o spălăm şi o ştergem cu şervete de hârtie. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale, apoi o punem în caserolă alături de ceapa tocată, usturoiul tocat, foaia de dafin,vin şi apă sau supă de legume. Închidem caserola, conectam furtunul...
Prajitura insiropata cu mere si nuci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă. Se pun gălbenuşurile, esenţele, scorţişoara, nuca măcinată, merele rase şi albuşurile bătute spumă. Se omogenizează compoziţia cu o spatulă. Se unge vasul aparatul Crock-Pot slow...
Ghiveci de legume cu orez la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Punem toate legumele tocate în vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 l . Adăugăm 500 ml apă sau supă de legume şi foaia de dafin. Setăm pe modul Slow si lăsăm apartul să acționeze timp de 5 ore . După cele 5 ore adăugăm pasta de tomate, orezul prefiert, sare şi piper...
Tocanita de ciuperci si ardei copti la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Tocăm ceapa mărunt mărunt, ardeii copţi fâşii, iar ciupercile felii. Le punem pe toate cu 200 ml supă de pui. Setăm slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital pe funcţia high pentru 2 ore. Cu 20 de minute înainte să expire timpul adăugăm în vasul aparatului...
Musaca de Dorna la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Cartofii se pun la fiert în coajă. Se prepară între timp umplutura: se toacă ceapa mărunt şi morcovul se rade pe răzătoarea măruntă. Se pun la călit în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi 1 ceaşcă de apă. Când carnea e aproape făcută se dă deoparte...
Ciorbă de potroace la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Se spală carnea şi se pune în vasul slow cooker-ului Crock-Pot Digital 4,7 l cu 1,5 l apă. Se setează pe aparatul Crock-Pot slow pentru 2 ore. Când timpul a expirat se adaugă toate legumele curăţate şi tocate cubuleţe şi se setează aparatul pe high pentru 4 ore....
Macrou la cuptor
Peştii se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Se pun bucăţile într-un castron termorezistent. Usturoiul se taie feliuţe, roşiile bucăţele mici , feliile de lămâie la fel şi se pun peste peşte. Se condimentează cu sare şi piper, se presară mărar tocat ,se...
Cheesecake cu ciocolată
Se topeşte untul. Biscuiţii se transformă în pesmet cu ajutorul robotului de bucătărie. Se amestecă cu untul topit şi se tasează compoziţia obţinută pe fundul unei forme detaşabile cu diametrul de 23 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă vasul la frigider. Pentru...
New York Cheesecake
Se prepară întâi compoziţia din biscuiţi care trebuie să stea la rece : se zdrobesc biscuiţii într-o pungă sau se mărunţesc cu ajutorul robotului, apoi se amestecă cu zahărul pudră şi untul topit. Se tapetează un vas cu hârtie de copt sau doar se unge cu...
Tocăniţă de ceapă
Se curăţă cepele şi se taie juliene. Pieptul de pui se taie făşii. Se pun împreună la călit în ulei, apoi se adaugă apă, pastă de tomate, foaia de dafin şi tarhon şi se dă vasul la cuptor. Când a scăzut bine se potriveşte gustul cu sare şi...
Ruladă Cristal
Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot. Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu...
Salad Chef Crumble
Se prepară întâi caramelul : se pun într-un vas la foc mic apa şi zahărul. Se lasă să firbă până capătă culoare aurie. Atunci se adaugă untul şi se amestecă cu grijă. După completa dizolvare a acestuia se adaugă smântâna , după care...
Cartofi Salad Chef umpluţi cu şuncă
Cartofii se spală bine, apoi se taie în jumătate. Se încearcă să se scoată conţinutul cât mai întreg, lăsând un strat pe margini. Se ataşează la vasul aparatului sita cu pătrăţele şi se taie caşcavalul, şunca presată şi miezul de...
Salată Salad Chef cu pui la grătar
Pieptul de pui se dezosează, apoi bucăţile de carne se un cu un pic de ulei, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se pun la fript pe grătar. După ce puiul e gata, se rumenesc tot pe grătar şi feliile de pâine, unse şi ele în prealabil cu puţin ulei şi presărate...