Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaua şi praful de cappucino. Se amestecă bine până la completa dizolvare şi omogenizare a ingredientelor. Se dă vasul la răcit, apoi se pune la congelator pentru a...
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare.
Se adaugă treptat zahărul, esenţele şi coaja rasă de lămâie şi se bate totul foarte bine.
Se adaugă oţetul şi, după ce s-a încorporat bine bine, se adaugă amidonul cernut.
Se întinde bezeaua sub forma dorită pe...
Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc în puţin ulei.
Se adaugă ciupercile şi roşia tăiate cuburi şi se mai lasă câteva minute pe foc.
Se adaugă apoi pasta de tomate şi sucul de roşii, oregano, sare...
Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele.
Se pregateste budinca de vanilie la rece din lapte, praf şi esenţă de vanilie.
Se bate frişca spumă, nu foarte tarem împreună cu zahărul Bourbon.
În crema de vanilie se...
Punem în vasul mixerului vertical (cel cu cuţit) apa, muştarul, sarea şi zeama de lămâie.
Începem să mixăm şi adăugăm ulei în fir subţire, până ajunge la consistenţa dorită (e posibil sa adăugăm mai mult ulei decât am precizat).
Se poate...
Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească.
Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul tăiat fâşiuţe.
Se adaugă apoi cubuleţe mici de dovlecel, roşiile uscate şi tocate şi...
Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente.
Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se pudrează cu sare şi piper.
Carnea se frige în tigaia grill, câte 5 minute pe fiecare parte.
Se taie două foi mai mari de...
Cuburile de pepene cu tot cu sâmburi, zmeura şi menta se mixează la blender.
Se strecoară sucul prin strecurătoarea de făină, apoi se amestecă cu miere după gust şi gheaţă.
Se serveşte imediat.
Poftă bună!
Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe.
Pentru blat, mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute.
Făina se cerne cu praful de copt....
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Se pregăteşte pe foc, un sirop din apă, zahăr, cacao şi esenţa de cafea. Se dă la răcit.
Biscuiţii se rup în bucăţi mai mari, apoi se toarnă peste ei, siropul îngroşat şi răcit. Se încorporează untul moale la...
Dovleceii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi se scurg foarte bine.
Se amestecă cu mărarul tocat, brânza rasă fin, ouăle bătute, ciupercile tocate, făina şi piper după gust.
Se omogenizează compoziţia, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de...
Se prepară foaia de ruladă: se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă pe rând, gălbenuşurile, iar la urmă, făina cernută. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor la foc mediu, pentru 10...
Pulpele de pui se pun la fiert, în apă rece.
Când sunt gata, se scot la răcit, iar în supa obţinută, se pun pastele la fiert, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Uleiul se încălzeşte şi în el se călesc rapid usturoiul, cepele tocate şi morcovul ras pe...
Roşioarele şi cartofii se spală bine.
Aceştia din urmă se pot lăsa cu cojiţa subţire sau se pot răzui cu un cuţit.
Se pun într-un castron şi se stropesc cu ulei. Se presară cu condimente.
Se toarnă într-un vas de cuptor şi se adaugă usturoiul cu tot cu...
Batem pe baie de aburi, gălbenuşurile cu zahărul alb până obţinem o cremă.
Se amestecă cu crema mascarpone, frişca lichidă bătută spumă tare şi zahărul bourbon. Se dă la frigider.
Untul şi zahărul brun se pun la topit, la foc mic.
Cuburile de ananas se scurg...
Merele se spală, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în sferturi şi li se scoate căsuţa cu sâmburi.
Se taie în cubuleţe mici.
Se pun la foc iute pentru maxim 5 minute, la călit cu zahărul brun, nuca măcinată, zahărul Bourbon şi scorţisoara.
7 foi...
Pentru blatul de ciocolată, mixăm untul cu zahărul. Se adaugă apoi oul şi laptele bătut.
Ingredientele uscate, adică făina, cacaua, bicarbonatul şi sarea se cern împreună şi se încorporează în compoziţia de mai sus.
Se omogenizează totul şi se toarnă...
Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se amestecă cu peştele din conservă, bine scurs, mărar şi ceapă tocate fin, sare, piper şi făină cât să obţinem un aluat uşor modelabil.
Se formează chifteluţele sub forma dorită şi se prăjesc la...
Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe.
Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron.
În uleiul rămas, călim ceapa tocată mărunt, apoi turnăm puţină apă şi lăsăm să se înmoaie ceapa.
Adăugăm o...
Cartofii se pun la fiert, în coajă.
Ceapa verde se toacă fin şi se căleşte în puţin ulei, împreună cu kaizerul tăiat fâşii subţiri.
Ouăle se bat cu piper, brânza rasă fin şi aproape tot caşcavalul ras şi el fin.
Cartofii fierţi se pun...
Pentru blat, se separă ouăle.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează bine totul.
Se cern făina cu cacaua şi praful de copt şi se încorporează împreună...
Pentru blat, mixăm ouăle neseparate cu praful de sare şi zahărul, apoi adăugăm uleiul, esenţa şi făina cernută.
Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru cca.25 de minute...
Blat: se bat ouăle intregi cu un praf de sare si zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul şi esenţa, mixând în continuare. Se cerne făina şi se adaugă treptat mixând la viteză miă. Se toarnă compoziţia în tava de 24 cm detasabilă,...
Se pregăteşte o tocăniţă de ciuperci: se călesc în ulei, ceapa tocată mărunt şi usturoiul, apoi se adaugă ciupercile tocate. Se lasă să scadă de tot apa lăsată de acestea. Se adaugă sare şi piper după gust.
Se prepară ouăle ochiuri şi se pregăteşte o mămăliguţă...
Pentru forma detaşabilă de 18 cm diametru.
Blat de cacao : mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă deschisă la culoare. Se adaugă uleiul, se mixează în continuare, apoi se pun făina şi cacaua cernute şi esenţa de rom. Se omogenizează bine...
Preparăm întâi crema: se pun la foc mic, frişca lichidă cu ciocolata ruptă în bucăţele, apoi se adaugă cacaua, esenţa de rom şi coaja rasă de portocală. Se amestecă până ce totul devine o cremă fină. Se dă la rece, apoi la congelator ca să capete...
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă rondelele de cârnat şi se rumenesc împreună.
Se toarnă apă sau supă de pui cam 1 cană şi jumătate. Se lasă să fiarbă la foc mic, pentru 10 minute, după care se adaugă morcoviorii taiaţi rondele,...
Margarina la temperatura camerei şi tăiată cubuleţe se încorporează cu degetele în făina cernută, ca la aluatul de tartă. Când e nisipos, se adaugă laptele călduţ în care am dizolvat complet drojdia, zahărul pudră cernut şi sl cu praful de sare, gălbenuşul,...
Se cern 250 g făina, într-un castron încăpător şi se amestecă cu sarea.
Se dizolvă drojdia şi zahărul în 60 ml apă. Se amestecă bine şi se toarnă peste faină, împreună cu oul bătut, restul de apă caldă, uleiul de măsline şi coaja rasă de...
Desert tort cu cappuccino si ciocolata
Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaua şi praful de cappucino. Se amestecă bine până la completa dizolvare şi omogenizare a ingredientelor. Se dă vasul la răcit, apoi se pune la congelator pentru a...
Desert pavlova cu crema de vanilie
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat zahărul, esenţele şi coaja rasă de lămâie şi se bate totul foarte bine. Se adaugă oţetul şi, după ce s-a încorporat bine bine, se adaugă amidonul cernut. Se întinde bezeaua sub forma dorită pe...
Paste cu sos de ciuperci
Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc în puţin ulei. Se adaugă ciupercile şi roşia tăiate cuburi şi se mai lasă câteva minute pe foc. Se adaugă apoi pasta de tomate şi sucul de roşii, oregano, sare...
Salata de pepene rosu
Se taie miezul în cubuleţe şi se presară deasupra brânza fărâmiţată şi menta tăiată fâşiuţe subţiri. Simplu, nu?
Desert tort diplomat
Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie la rece din lapte, praf şi esenţă de vanilie. Se bate frişca spumă, nu foarte tarem împreună cu zahărul Bourbon. În crema de vanilie se...
Maioneza de post din aquafaba
Punem în vasul mixerului vertical (cel cu cuţit) apa, muştarul, sarea şi zeama de lămâie. Începem să mixăm şi adăugăm ulei în fir subţire, până ajunge la consistenţa dorită (e posibil sa adăugăm mai mult ulei decât am precizat). Se poate...
Paste cu bacon si usturoi
Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească. Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul tăiat fâşiuţe. Se adaugă apoi cubuleţe mici de dovlecel, roşiile uscate şi tocate şi...
Pui cu dovlecei en papillote
Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente. Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se pudrează cu sare şi piper. Carnea se frige în tigaia grill, câte 5 minute pe fiecare parte. Se taie două foi mai mari de...
Suc de pepene, zmeura si menta
Cuburile de pepene cu tot cu sâmburi, zmeura şi menta se mixează la blender. Se strecoară sucul prin strecurătoarea de făină, apoi se amestecă cu miere după gust şi gheaţă. Se serveşte imediat. Poftă bună!
Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat, mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute. Făina se cerne cu praful de copt....
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt Se pregăteşte pe foc, un sirop din apă, zahăr, cacao şi esenţa de cafea. Se dă la răcit. Biscuiţii se rup în bucăţi mai mari, apoi se toarnă peste ei, siropul îngroşat şi răcit. Se încorporează untul moale la...
Aperitiv budinca de dovlecei cu branza
Dovleceii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi se scurg foarte bine. Se amestecă cu mărarul tocat, brânza rasă fin, ouăle bătute, ciupercile tocate, făina şi piper după gust. Se omogenizează compoziţia, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de...
Desert prajitura cu crema fina de sampanie si jeleu de trandafiri si rodii
Se prepară foaia de ruladă: se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă pe rând, gălbenuşurile, iar la urmă, făina cernută. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor la foc mediu, pentru 10...
Spaghetti cu sos ragu de pui si parmezan
Pulpele de pui se pun la fiert, în apă rece. Când sunt gata, se scot la răcit, iar în supa obţinută, se pun pastele la fiert, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Uleiul se încălzeşte şi în el se călesc rapid usturoiul, cepele tocate şi morcovul ras pe...
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Roşioarele şi cartofii se spală bine. Aceştia din urmă se pot lăsa cu cojiţa subţire sau se pot răzui cu un cuţit. Se pun într-un castron şi se stropesc cu ulei. Se presară cu condimente. Se toarnă într-un vas de cuptor şi se adaugă usturoiul cu tot cu...
Desert cu ananas caramelizat
Batem pe baie de aburi, gălbenuşurile cu zahărul alb până obţinem o cremă. Se amestecă cu crema mascarpone, frişca lichidă bătută spumă tare şi zahărul bourbon. Se dă la frigider. Untul şi zahărul brun se pun la topit, la foc mic. Cuburile de ananas se scurg...
Desert rulouri cu mere, nuci si scortisoara
Merele se spală, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în sferturi şi li se scoate căsuţa cu sâmburi. Se taie în cubuleţe mici. Se pun la foc iute pentru maxim 5 minute, la călit cu zahărul brun, nuca măcinată, zahărul Bourbon şi scorţisoara. 7 foi...
Desert tort Trio mousse de ciocolata
Pentru blatul de ciocolată, mixăm untul cu zahărul. Se adaugă apoi oul şi laptele bătut. Ingredientele uscate, adică făina, cacaua, bicarbonatul şi sarea se cern împreună şi se încorporează în compoziţia de mai sus. Se omogenizează totul şi se toarnă...
Chiftele de cartofi cu ton
Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă, bine scurs, mărar şi ceapă tocate fin, sare, piper şi făină cât să obţinem un aluat uşor modelabil. Se formează chifteluţele sub forma dorită şi se prăjesc la...
Papricas de pui
Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe. Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron. În uleiul rămas, călim ceapa tocată mărunt, apoi turnăm puţină apă şi lăsăm să se înmoaie ceapa. Adăugăm o...
Budinca de cartofi cu branza si broccoli
Cartofii se pun la fiert, în coajă. Ceapa verde se toacă fin şi se căleşte în puţin ulei, împreună cu kaizerul tăiat fâşii subţiri. Ouăle se bat cu piper, brânza rasă fin şi aproape tot caşcavalul ras şi el fin. Cartofii fierţi se pun...
Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua
Pentru blat, se separă ouăle. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează bine totul. Se cern făina cu cacaua şi praful de copt şi se încorporează împreună...
Desert tavalita cu nuca
Pentru blat, mixăm ouăle neseparate cu praful de sare şi zahărul, apoi adăugăm uleiul, esenţa şi făina cernută. Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru cca.25 de minute...
Desert tort trio mousse cu fructe de padure
Blat: se bat ouăle intregi cu un praf de sare si zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul şi esenţa, mixând în continuare. Se cerne făina şi se adaugă treptat mixând la viteză miă. Se toarnă compoziţia în tava de 24 cm detasabilă,...
Mamaliga cu ciuperci si ou
Se pregăteşte o tocăniţă de ciuperci: se călesc în ulei, ceapa tocată mărunt şi usturoiul, apoi se adaugă ciupercile tocate. Se lasă să scadă de tot apa lăsată de acestea. Se adaugă sare şi piper după gust. Se prepară ouăle ochiuri şi se pregăteşte o mămăliguţă...
Tort Primavara
Pentru forma detaşabilă de 18 cm diametru. Blat de cacao : mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă deschisă la culoare. Se adaugă uleiul, se mixează în continuare, apoi se pun făina şi cacaua cernute şi esenţa de rom. Se omogenizează bine...
Tort de Dragobete
Preparăm întâi crema: se pun la foc mic, frişca lichidă cu ciocolata ruptă în bucăţele, apoi se adaugă cacaua, esenţa de rom şi coaja rasă de portocală. Se amestecă până ce totul devine o cremă fină. Se dă la rece, apoi la congelator ca să capete...
Fusilli cu sos de rosii, carnati si fasole cannellini
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă rondelele de cârnat şi se rumenesc împreună. Se toarnă apă sau supă de pui cam 1 cană şi jumătate. Se lasă să fiarbă la foc mic, pentru 10 minute, după care se adaugă morcoviorii taiaţi rondele,...
Cozonac baigli cu nuca
Margarina la temperatura camerei şi tăiată cubuleţe se încorporează cu degetele în făina cernută, ca la aluatul de tartă. Când e nisipos, se adaugă laptele călduţ în care am dizolvat complet drojdia, zahărul pudră cernut şi sl cu praful de sare, gălbenuşul,...
Gogosi austriece umplute cu marmelada
Se cern 250 g făina, într-un castron încăpător şi se amestecă cu sarea. Se dizolvă drojdia şi zahărul în 60 ml apă. Se amestecă bine şi se toarnă peste faină, împreună cu oul bătut, restul de apă caldă, uleiul de măsline şi coaja rasă de...