Pulpa de miel cu mancarica de stevie si ou pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de madi_marin in Oaie, 16 Apr 2016 | 2906 vizualizari

 

Cea de-a doua reţetă cu carne de miel marinată cu ajutorul caserolei de marinare FoodSaver şi a aparatului de vidat FoodSaver este cu pulpă de miel şi o mâncărică deliciasă şi uşor de pregătit din ştevie acrişoară şi ouă. Bineînţeles că puteţi servi friptura cu orice variantă de garnitură după preferinţă, însă eu am profitat de verdaţa din piaţă şi am ales o garnitură de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă de miel
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de leurdă
  • 1 legătură de mărar
  • 3 legături de ştevie
  • 4 ouă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă roşie
  • condimente pentru miel
  • vin roşu
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

ulei

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel cu mancarica de stevie si ou pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Se spală carnea şi se şterge.

Se condimentează cu amestecul special pentru miel, se pune în caserola de marinare împreună cu ceapa tocată, foaia de dafin, piper, vin şi apă sau supă de legume. Se acoperă caserola de marinare FoodSaver, se conectează furtunul de vidare în orificiul special reglat pe poziţia vidare, se dă drumul aparatului de vidat  Food Saver, iar când tot aerul este scos se mută butonul în poziţia închis, după care se deconectează furtunul şi se dă caserola la frigider pentru 30 de minute.

Între timp se pregăteşte mâncărica de ştevie şi ou: se opăresc frunzele de ştevie spălate bine în apă cu puţină sare. Se scurg,se răcesc şi se toacă.

Ceapa verde tocată şi ea mărunt se căleşte în puţin ulei alături de morcovul ras, apoi se adaugă ştevia pregătită mai înainte, leurda tocată, un pic de apă şi ouăle bătute ca pentru omletă. Se ţine la foc mic amestecând continuu până ce ouăle s-au închegat.

Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă mărarul tocat.

După acest timp se devidează caserola , se scoate carnea şi se pune într-un vas de cuptor cu ulei, apă şi vin.

Se lasă la foc mediu să se rumenească frumos, mai adaugând din când în când apă şi vin la nevoie.

Se serveşte friptura alături de mncărica de ştevie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu mancarica de stevie si ou pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

simona72 1

18.04.2016, 10:55

Nu am incercat mancarica de stievie...foarte faine retetele! Chiar imi era dor de pozele tale!

mirela0911 1

18.04.2016, 20:33

Ce rumena e pulpa si ce gustoasa o fi!

laura_n 1

19.04.2016, 10:28

Biig like, Maducule! Garnitura m-a cucerit iremediabil!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Miel in stil persan