Placinta americana cu pui

de madi_marin in Pui, 25 Sep 2016 | 6446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g file de piept de pui
  • 250 ml smântână de gătit
  • 30 g făină
  • 300 ml supă de pui
  • 1 ceapă mare
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 linguri cu boabe de porumb din conservă
  • 50 g unt
  • 1 lingură de ulei
  • sare
  • piper
  • 300 g aluat de foitaj
  • 1 ou mic pentru uns aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu pui:

Punem un vas la foc mediu şi adăugăm untul şi uleiul.

Călim ceapa  şi tulpina de ţelină tocate mărunt, apoi adăugăm cubuleţe de carne, morcov şi cartof.

Se lasă pe foc câteva minute, amestecând bine, apoi se adaugă supa şi se lasă să fiarbă timp de 10-12 minute.

Se adaugă smântâna de gătit şi îngroşăm sosul cu făina dizolvată în puţină apă rece, apoi potrivim gustul cu sare şi piper. Mai lăsăm pe foc 1 minut, timp în care amestecăm continuu, apoi dăm deoparte.

Adăgăm boabele de porumb, amestecăm şi mutăm totul într-un vas termorezistent.

Foitajul dezgheţat se pudrează uşor cu făină, apoi se subţiază un pic cu sucitorul.

Marginile vasului se umezesc, apoi se pune deasupra ca un capac foitajul. Se lipeşte bine de vas, se ornează după voie şi se unge cu oul bătut bine.

Se coace la foc potrivit până capătă o culoare aurie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]