New York Cheesecake

de madi_marin in Prajituri, 8 Feb 2015 | 7117 vizualizari

 

Am pregătit un desert uşor de pregătit, răcoritor şi gustos care sper să vă placă! Sursa de inspiraţie a reprezentat-o Cartea Regală de Bucate a Principesei Margareta a României.

 

INGREDIENTE

Blat de biscuiţi:

  • 300 g biscuiţi petit beurre
  • 2 linguri cu zahăr pudră vanilat
  • 100 g unt topit

Crema:

  • 200 g cremă fină de brânză
  • 200 g smântână
  • 200 g smântână pentru frişcă
  • 1 pliculeţ gelatină
  • 200 g zahăr pudră vanilat
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New York Cheesecake:

Se prepară întâi compoziţia din biscuiţi care trebuie să stea la rece : se zdrobesc biscuiţii într-o pungă sau se mărunţesc cu ajutorul robotului, apoi se amestecă cu zahărul pudră şi untul topit.

Se tapetează un vas cu hârtie de copt sau doar se unge cu unt, apoi se presează bine compoziţia de biscuiţi pe fundul formei. Se dă la frigider.

Pentru cremă se pune gelatina la hidratat în cca. 50 ml apă rece pentru 5 minute, apoi se pune la foc mic până se încălzeşte şi se dizolvă.

Smântâna pentru frişcă se combină cu 100 g zahăr şi se bate spumă tare. Apoi se adaugă smântâna , crema de brânză, restul de zahăr şi esenţa şi se omogenizează bine totul. Se încorporează şi gelatina şi se toarnă crema peste blatul de biscuiţi. Se dă desertul la rece până a doua zi.

Se poate servi cu fructe proaspete, sos de fructe sau alte variante la alegere.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "New York Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale