Ultima reţetă, însă nu cea din urmă :), este una de desert. E chestie recunoscută că merele nu le mănânc decât foaaaarte rar ca atare, însă îmi plac mult în torturi, prăjituri sau compoturi. Slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital ne-a copt un blat delicios cu mere, scorţişoară, vanilie şi nucă măcinată, blat pe care l-am tăiat în trei, l-am însiropat cu un delicios suc de mere pe care l-am achiziţionat în vara asta de la proprietarii vilei de la Bran unde am petrecut câteva zile. Simplu şi delicios!
Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă.
Se pun gălbenuşurile, esenţele, scorţişoara, nuca măcinată, merele rase şi albuşurile bătute spumă.
Se omogenizează compoziţia cu o spatulă.
Se unge vasul aparatul Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l cu ulei, se tapetează cu hârtie de copt, apoi se pune compoziţia.
Seteaza aparatul Crock-Pot pe modul high pentru 2 ore şi 30 de minute.
Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului se dă capacul deoparte.
Când e gata se pune la răcit.
Se taie în 3, se însiropează cu sucul de mere, se aranjează pe un platou şi se umplu foile cu frişca bătută, punând inclusiv deasupra.
Se dă la rece pentru 1 oră înainte de servire.
Poftă bună!