Moş Nicolae a fost foarte darnic! A venit cu bunătăţi de la Dr. Oetker, pentru care îi mulţumesc şi cu ajutorul cărora am pregătit această minunată ruladă. Vă doresc să vă bucuraţi din plin de luna cadourilor, de zăpadă, mese gustoase şi momente preţioase alături de cei dragi!
Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.
Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 3 linguri de zahăr.
Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.
Se combină cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de budincă.
Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la foc potrivit pentru 15-20 de minute.
Când e gata se dă câteva minute la răcorit, după care se îndepărtează de pe hârtia de copt şi se rulează.
Laptele rece se mixează cu praful de cremă , în care se adaugă esenţele (după gust) şi pralina de migdale.
Blatul se derulează, se unge cu cremă, se rulează la loc şi se dă la frigider pentru 1 oră.
Se ornează cu glazura încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Poftă bună!