A fost pregătit pentru cea mai specială persoana din viaţa mea. La mulţi ani, scumpa mea! Te iubesc până la cer şi înapoi de un infinit de ori!
Blat: se bat ouăle intregi cu un praf de sare si zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul şi esenţa, mixând în continuare. Se cerne făina şi se adaugă treptat mixând la viteză miă. Se toarnă compoziţia în tava de 24 cm detasabilă, tapetată pe fund cu hârtie de copt.
Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa şi se lasă sa scadă puţin, apoi se dă deoparte şi se adaugă esenţa. Se lasă la răcit.
Mousse mov: se pun într-o crăticioară 150 ml frişcă lichidă şi cele 200 g ciocolată albă rasă fin. Se pune vasul la foc mic, până se topeşte ciocolata.
Gelatina se pune la hidratat în 3 linguri de apă rece.
Fructele de pădure decongelate se scurg de sirop, apoi se pasează la blender, apoi se trece totul printr-o sită ca să obţinem un piure fin.
Piureul de fructe se pune peste compoziţia de ciocolată şi frişcă şi se amestecă bine, apoi se încorporează gelatina hidratată şi dizolvată la foc mic şi restul de 100 g frişcă bătută spumă tare.
Mousse-ul mov se toarnă peste blatul răcit şi însiropat pus în aceeaşi tava de 24 cm detaşabilă.
Se dă forma la congelator pentru 10-15 minute, cât preparăm compoziţia pentru stratul următor.
Pentru celelalte straturi de mousse, adică roz şi alb, se procedează exact ca la cel mov, cu deosebirea că în cel alb, nu punem niciun fel de piure de fructe.
Se lasă la frigider până a doua zi, când se poate orna după îmaginaţie.
Poftă bună!