Paste cu bacon si usturoi

de madi_marin in Farfalle, 9 Iul 2017 | 4412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste
  • 1/2 dovlecel
  • 6 felii de bacon
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 roşii uscate în ulei
  • 1/2 ardei gras
  • sare
  • piper
  • brânză tare rasă fin
  • câteva bucheţele de broccoli
  • 1/2 cană sos de roşii
  • ulei
  • un praf de oregano uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu bacon si usturoi:

Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească.

Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul tăiat fâşiuţe.

Se adaugă apoi cubuleţe mici de dovlecel, roşiile uscate şi tocate şi fâşiuţe de ardei gras.

Se pun câteva linguri din apa în care fierb pastele şi se lasă totul să se înmoaie uşor. Tot acum se adaugă şi bucheţelele de broccoli.

Se adaugă apoi sosul de roşii, brânză rasă fin (cam 2 linguri cât să îngroaşe sosul), sare (dacă mai este nevoie din cauza brânzei), piper şi oregano.

Se lasă să dea un clocot, apoi se stinge focul.

Pastele fierte se pun peste sos şi se amestecă lejer.

Se pot servi ca atare sau cu brânză tare sau parmezan rase deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu bacon si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Farfale in sos, cu piept de pui crocant