Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua

de madi_marin in Prajituri, 30 Apr 2017 | 5250 vizualizari

 

E o prăjitură foarte gustoasă care se pregăteşte uşor. M-am inspirat de pe blogul Violetei Postolache, căreia îi mulţumesc pentru reţetă.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g miere
  • 50 g griş
  • 50 g cacao neagră
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml lapte condensat
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri miere
  • 1 pliculeţ gelatină granule
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua:

Pentru blat, se separă ouăle.

Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează bine totul.

Se cern făina cu cacaua şi praful de copt şi se încorporează împreună cu grişul în compoziţia pregătită mai devreme, plus albuşurile bătute spumă tare.

Compoziţia se împarte in doua şi se vor coace două foi în tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, la 180 grade C, pentru cca. 20 de minute.

Se dau la răcit, fiecare scoasă pe câte o hârtie de copt, dar nu înainte de a le dezlipi de pe foaia pe care le-am copt.

Pentru crema, hidratăm gelatina în 2 linguri apă rece, pentru câteva minute, după care o dizolvăm la foc mic până se lichefiază, dar fără să o fierbem.

Frişca lichidă se bate spumă tare, apoi se adaugă laptele condensat la temperatura camerei, vanilia şi mierea şi se amestecă bine, după care se încorporează rapid gelatina răcorită.

Se montează prăjitura tot în tava de aragaz : se tapetează cu folie de plastic sau hârtie de copt, se pune o foaie de blat, crema, apoi cealaltă foaie de blat. Se dă la rece, până a doua zi, când se poate porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

madi_marin 1

01.05.2017, 20:25

fetele, multumesc! ma bucur mult ca va place si noua ne-a placut mult, sigur repet figura curand

Adi 1

02.05.2017, 21:40

Foarte buna!

miki_a 1

03.05.2017, 14:14

Ce aș mai mânca și eu o bucățică!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze in cupe-“Layali libnan”