Desert pavlova cu crema de vanilie

de madi_marin in Prajituri, 14 Aug 2017 | 2557 vizualizari

 

Ne era poftă de ceva bun, aşa că am pregătit o delicioasă bezea cu cremă de vanilie,peste care am aruncat nişte bucăţele de ananas, câteva coacăze roşii şi acrişoare şi zmeurele parfumate. Ştiu ca o să vă luaţi de praful de cremă, dar se mai acceptă din când în când câte o excepţie….:)

 

INGREDIENTE

  • 3 albuşuri mari
  • 150 g zahăr tos fin
  • 1 linguriţă de oţet
  • 1 lingură de amidon
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie

Crema:

  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 150 ml suc de ananas din conservă
  • 250 ml lapte rece

Decor:

  • bucăţele de ananas din conservă
  • zmeură
  • coacăze
  • ciocolată albă rasă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pavlova cu crema de vanilie:

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare.

Se adaugă treptat zahărul, esenţele şi coaja rasă de lămâie şi se bate totul foarte bine.

Se adaugă oţetul şi, după ce s-a încorporat bine bine, se adaugă amidonul cernut.

Se întinde bezeaua sub forma dorită pe o hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit, la 100 grade C, pentru o oră şi jumătate (eu am folosit încălzirea sus-jos).

Când a expirat timpul, stingem aragazul şi lăsăm bezeaua înăuntru cu uşa întredeschisă.

Crema o preparăm din lapte dulce rece, suc de ananas şi praf Creme Ole de vanilie. O batem cu mixerul până capătă consistenţă.

Se pune blatul răcit pe un platou, se adaugă crema şi se presară deasupra fructele.

Se ornează cu ciocolată albă rasă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pavlova cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor