Ne era poftă de ceva bun, aşa că am pregătit o delicioasă bezea cu cremă de vanilie,peste care am aruncat nişte bucăţele de ananas, câteva coacăze roşii şi acrişoare şi zmeurele parfumate. Ştiu ca o să vă luaţi de praful de cremă, dar se mai acceptă din când în când câte o excepţie….:)
Crema:
Decor:
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare.
Se adaugă treptat zahărul, esenţele şi coaja rasă de lămâie şi se bate totul foarte bine.
Se adaugă oţetul şi, după ce s-a încorporat bine bine, se adaugă amidonul cernut.
Se întinde bezeaua sub forma dorită pe o hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit, la 100 grade C, pentru o oră şi jumătate (eu am folosit încălzirea sus-jos).
Când a expirat timpul, stingem aragazul şi lăsăm bezeaua înăuntru cu uşa întredeschisă.
Crema o preparăm din lapte dulce rece, suc de ananas şi praf Creme Ole de vanilie. O batem cu mixerul până capătă consistenţă.
Se pune blatul răcit pe un platou, se adaugă crema şi se presară deasupra fructele.
Se ornează cu ciocolată albă rasă.
Poftă bună!