Maioneza de post din aquafaba

de madi_marin in Sosuri, 16 Iul 2017 | 7161 vizualizari

 

Aquafaba este lichidul din conserva de năut. Am descoperit nu demult acest tip de maioneză şi mi-am propus să îl încerc. Sunt foarte încântată de rezultat. E foarte bună la gust! Eu am folosit-o la o salată de vinete, însă poate fi folosită la o mulţime de preparate, inclusiv la prăjituri, pentru ca are aceleaşi proprietăţi cu cele ale albuşului de ou. Veţi fi uimiţi de rezultat!

 

INGREDIENTE

  • 50 ml apă din conserva de năut
  • zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă muştar
  • sare
  • cca. 250 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de post din aquafaba:

Punem în vasul mixerului vertical (cel cu cuţit) apa, muştarul, sarea şi zeama de lămâie.

Începem să mixăm şi adăugăm ulei în fir subţire, până ajunge la consistenţa dorită (e posibil sa adăugăm mai mult ulei decât am precizat).

Se poate adăuga usturoi dacă servim la peşte, cartofi prăjiţi sau friptură.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post din aquafaba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]