Desert prajitura Maria-Elena

de burdulea56 in Prajituri, 30 Iun 2010 | 173099 vizualizari

 

Aceasta prajitura este preferata mea, o pregatesc in tava mare de la aragaz, cu dimensiunea 28x40 cm. Imi place atunci cand scriu o reteta sa fac cunoscuta si dimensiunea tavii, am deprins acest obicei de la profesoara mea de indeletniciri practice, care ne-a invatat primele notiuni legate de gatit.

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • o jumatate praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • Blatul 2:
  • alte 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • o jumatate praf de copt
  • 2 linguri de faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2)
  • 250 grame zahar pudra
  • 2 sau 3 vanilii
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 pachete de unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Maria-Elena:

Blatul 1: Cele 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, se pun apoi cele 6 galbenusuri, o jumatate pliculet praf de copt si 6 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace blatul in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Se face testul scobitorii. Se lasa apoi la racit

Blatul 2:  Alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga apoi 250 grame nuca macinata, o jumatate pliculet praf de copt si 2 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace blatul in aceeasi tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Cand s-a rumenit usor se scoate si se lasa la racit.

Crema:  Cele 6 galbenusuri ramase de la blatul 2 se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte, apoi se fierbe crema de preferat pe abur (dar se poate si la foc mic intr-un vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa, daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Intr-una punem 2 linguri de cacao si se pune intre cele doua foi de blat, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata peste ea.

Prajitura se asambleaza astfel: blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.

Se lasa la frigider cateva ore, apoi se poate portiona.



 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Maria-Elena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

22.10.2013, 14:00

julyalina, poti folosi jumatate de plic sau un plic. nu se intampla nimic daca pui un plic intreg de obicei, un pliculet intreg se foloseste pentru aproximativ 500 gr faina, asa ca la cata faina este necesara la blaturi, e refera la jumatate de plic.
Plus ca un plic intreg are aproximativ 2 lingurite de praf

Zorina 1

15.05.2014, 21:21

Cum vine 2 sau 3 vanilii? Este plicuri sau lingurite?

Rahela Velicu 1

03.11.2021, 17:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze