loredanaaa

1

Bucataras
incepator

brasov

Bucataras din 23.01.2013

RETETE67
PRIETENI109
Retete

Sufleu de mazare

In Mancaruri de legume la 14 Apr 2019

Orezul se fierbe cu sare. Mazarea fiarta se pune la scurs. Intr-o oala se amesteca 70gr unt cu faina si se toarna treptat laptele cald amestecând .  Se lasa sosul alb sa fiarba pana cand se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca de baza vasului. Se ia vasul de pe...

Desert prajitura cu mere

In Prajituri la 7 Dec 2018

Se dau merele prin razatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se calesc într-o  oală pana cand scade zeama. Ouale se mixeaza cu zaharul, pana cand isi dubleaza compozitia, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Faina amestecată cu praful de copt se adauga...

Desert gogosi pufoase, facute cu lingura

In Dulciuri la 7 Dec 2018

Într-un castron bateti ouăle cu zahărul, pană cand se topeste tot zahărul. Adăugați pe rand esenta de vanilie, iaurtul si făina amestecată cu praful de copt. Amestecați bine toate ingredientele si adaugati coaja rasă de lămaie.  Va ieși un aluat  moale, cremos,cum...

Desert briose cu mere

In Prajituri la 17 Dec 2017

Separati ouăle, gălbenușurile le mixati cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, apoi adăugați  treptat doar 50 ml ulei (ca la maioneză) si 50 ml de apă rece, apoi praful de sare.  Albușurile le mixati pana devin tari, apoi...

Aperitiv cartofi natur

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2017

Cartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem cubulete si apoi ii fierbem cu sare. Nu trebuie fierti foarte mult, ca sa se nu se sfarame, ci doar atat cat sa fie moi. Cel mai bine, ii verificam cu furculita. Cand sunt fierti, ii strecuram de apa. Intr-o tigaie, punem bucatelele de unt. Cand...

Desert prajitura cu capsuni

In Prajituri la 5 Iul 2017

Se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul, spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bat din nou pana cand aceasta devine lucioasa si va face tepi.  Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie pana cand devine o crema, apoi se toarnă cate putin...

Aperitiv omleta cu spanac si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2017

Spanacul proaspat se spală bine si se fierbe in apa clocotita, pana cand frunza s-a inmuiat. Apoi il strecurati printr-o sita, il taiati si il frecati cu un pic de sare si piper. Daca aveti spanac congelat, il lasati sa se dezghete. Spanacul dezghetat ii condimentati cu sare,...

Desert chec cu rahat

In Dulciuri la 4 Iul 2017

Separăm  albusurile de galbenusuri. Albusurile  le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam  galbenusurile  pana cand obținem consistenta unei creme.  Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon...

Desert prajitura cu mere

In Prajituri la 24 Mar 2017

Ouăle le mixați cu zaharul, pana ce devin ca o crema si isi dubleaza volumul.  Adaugati faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, amestecand usor cu o paleta de sus in jos. Adaugati esenta si coaja de lamaie, amestecati. Taiati merele cubulete si le asezati intr-o tava...

Salata de orez

In Salate la 2 Mar 2017

Orezul il fierbeți cu un praf de sare, in multa apa.  Intre timp, cat fierbe orezul, se taie în bucăți mici, toate ingredientele de mai sus si se amesteca intre ele. Orezul  nu trebuie fiert tare ca sa nu  se zdrobeasca, doar în asa fel cat sa rămână...

Salata de icre

In Salate la 2 Mar 2017

Tocați ceapa marunt ca sa o aveti pregatita pentru a o adauga la final. Într-un bol inalt, puneti icrele si mixați pentru cateva minunte, la început, mixați încet si pe parcurs, măriți viteza, apoi adăugați ulei, ca la maioneza, mixând în continuare. ...

Prajitura Brownie ciocolatos

In Prajituri la 25 Feb 2017

  Dati cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca. Intr-o cratita, se pune 120 g de ciocolata rupta in bucatele, 100 g de margarina si cafeaua. Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o compozitie omogena. Se ia de pe foc si se lasa pana devine calda.  Cand...

Peste macrou cu legume în cuptor

In Peste la 31 Ian 2017

Sărati pestele inainte de a taia legumele, ca sa isi ia gustul de la sare. Tăiați legumele cubulete sau feliute. Într-un vas, puneți un pic de ulei, dupa ce ati asezat legumele taiate, le condimentați bine. In cavitatatea pestelui, introduceți bucati de usturoi si feliute de...

Muffins din albusuri

In Prajituri la 29 Ian 2017

   Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga  zaharul. Cand spuma e lucioasa, se adauga faina cate puțin, cu mișcări ușoare de sus în jos cu o paleta, apoi uleiul, coaja de lamaie, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecati pana cand compozitia devine omogena,...

Chec mare si pufos

In Prajituri la 11 Ian 2017

Se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile le amestecați cu mixerul la viteza potrivita cu 250g zaharul, apa calduta, uleiul, zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa.  Albusurile se mixează bine, pana devin tari apoi se adauga restul de zahar...

Bombe cu visine

In Dulciuri la 6 Ian 2017

  Într-o  cratiță, se pune laptele si zaharul și se da la foc, amestecând pana se topește, cam 3 minute .   Se adauga 2 linguri de cacao si se lasa sa mai fiarba inca 3 minute, apoi se adauga margarina tăiată în bucati, pana se topește. ...

Nuci umplute cu crema de nuca si ciocolata

In Dulciuri la 4 Ian 2017

Untul la temperatura camerei se mixeaza usor cu zaharul pudra cam 2-3 min, apoi se adauga ouale unul cate unul, sarea, amestecand bine pentru inca 2-3 min. Se adauga faina cate o lingura, amestecand in continuare pana se formeaza un aluat omogen, nelipicios si moale. Se formeaza bilute...

Cozonac pufos cu nuca si rahat

In Dulciuri la 4 Ian 2017

Aluatul: Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, le puteti pregati cu o seara inainte. Laptele  se amesteca cu zaharul si vanilia si il incalziti putin la foc cat sa fie cald (nu fierbinte). O canade lapte caldut  se amesteca cu drojdia sfaramata si cu3 sau 4...

Prajitura Rafaella

In Dulciuri la 18 Dec 2016

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul, galbenusul si apoi se adauga faina amestecand cu o paleta de sus in jos. Se adauga uleiul si praful de copt, amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava de 33/24, tapetata cu...

Tort cu crema de vanilie si frisca

In Torturi la 15 Apr 2014

Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incins. Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea...

Prajitura cu mascarpone,banane,nutela si ciocolata

In Prajituri la 4 Dec 2013

  Ouale se mixeaza bine pana ce devin pufoase  .  Se adauga treptat mascarpone,apoi faina amestecata cu praful de copt Apoi adaugati usor banana taiata marunt.Compozitia o puneti in forma dorita Se da  la cuptor pana ce trece testul scobitorii.Primele 15-20 minunte...

Tort pentru cununie

In Torturi la 28 Sep 2013

Blat: Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incis Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la...

Polpettone din carne tocata

In Mancaruri cu carne la 25 Iul 2013

Carnea tocata se amesteca cu cartofi fierti(pe care ia-ti pisat cu o furculita),se adauga oul,sare piper dupa gust. Se amesteca bine. Pe o foaie de copt puneti compozitia si formati o rulada,va puteti ajuta cu foaia de copt ,sau cu mainile. Treceti rulada prin parmezan pe toate partile ....

Eclere cu crema de vaniliesi frisca

In Prajituri la 11 Iul 2013

Intr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si devine ca o mamaliga  mai consistenta. Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi se...

Prajitura Claudia

In Prajituri la 11 Iun 2013

Foile: Margarina sau untul (eu am facut cu unt in reteta cerea margarina ),mierea si zaharul se  fierb la foc mic pana se topeste zaharul .Atentie sa nu lasati prea mult pe foc,doar cat s-a topit zaharul. Compozitia de mai sus se raceste,apoi se  adauga cate un pic din faina...

Prajitura Brownies Cappucino

In Prajituri la 6 Iun 2013

Dati cupturul la 180 grade sa se incalzeasca. Se face aluatul: Se dizolva 1/2 de cafea cu o lingura de apa fierbinte Intr-o cratita se pune 120g de ciocolata rupta in bucatele, 85g de unt si cafeaua facuta mai sus.Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o...

Supa de vitel cu spanac, orez si masline

In Supe la 5 Iun 2013

Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei cu carnea taiata bucati si morcovul (eu am facut-o cu un pic de apa si la sfarsit am adaugat uleiul). Dupa ce e aproape fiarta carnea se  adauga orezul, sare, adaugand mereu cate un pic de apa. Cand este aproape fiert orezul se adauga...

Crema de vanilie

In Prajituri la 29 Mai 2013

Faina se amesteca cu amidonul si zaharul.Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina,amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus,amestecand bine in acelasi timp. Se da la foc mic...

Rulada de spanac cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2013

Ouale, spanacul fiert si smantana se bat cu un tel, adaugand sarea, piperul dupa gust si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie amestecand bine, apoi faina. Se amesteca totul bine si se aseaza intr-o tava cu foaie de copt. Se coace blatul in cuptor la 180 de grade, cam 15-20 de minute. Blatul nu...

Rosii umplute cu salata de vinete

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2013

Se face salata de vinete: Se coc vinetele in cuptor sau pe plita(sunt gata cand sunt moi),se curata de coaja. Dupa ce s-au scurs, vinetele se toaca cu un cutit de lemn sau de plastic.  Vinetele tocate se pun intr-un castron ,se amesteca 2 linguri de ulei,amestecand bine. Se...

Afisate 1 - 30 din 67 retete    

Postari recente

publicat la 14.04.2019

Sufleu de mazare

publicat la 07.12.2018

Desert prajitura cu mere

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 30

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]