Este o salata italiană, simpla si gustoasa, numai buna de mâncat în zilele călduroase, dar și când va este pofta.
"Dragostea e o salata "
Orezul il fierbeți cu un praf de sare, in multa apa.
Intre timp, cat fierbe orezul, se taie în bucăți mici, toate ingredientele de mai sus si se amesteca intre ele.
Orezul nu trebuie fiert tare ca sa nu se zdrobeasca, doar în asa fel cat sa rămână intreg, (folositi orez care nu se lipeste).
Cand orezul este fiert, il rasturnati într-o sita, lăsați sa curgă apă rece, pana se răcește bine. Se lasa la scurs și apoi il amestecati cu celelalte ingrediente, puneti sare, piper, ulei de masline.
Se lasa puțin în frigider, cat sa se intrepatrunda aromele.
Pofta buna!
1
Puteti adauga in salata orice doriti (ciuperci, porumb, rosii, etc).
2
O puteti face si de post, adaugand doar legume.