Azi este zi de pizza la mine asa ca am incercat o alta reteta cu sos bechamel.
Mie tare mi-a placut, dar criticii casei inca n-au incercat-o, vedem mai tarziu reactia.
Pentru aluat, am frecat drojdia cu zaharul si cand s-a lichefiat am pus putin lapte caldut si 2 linguri faina, am omogenizat si am lasat la crescut 10 minute.
Dupa ce si-a dublat volumul, am pus restul de lapte caldut, uleiul sarea si faina si am framantat un aluat putin mai moale decat cel de paine. am acoperit vasul in care am pus aluatul si am lasat la crescut cam 15 minute.
Pentru sosul Bechamel, am pus untul la topit intr-un vas antiaderent, iar cand s-a lichefiat am adaugat faina si am amestecat pana s-a ingrosat ca o smantana, apoi am diluat cu laptele fierbinte punand putin cate putin si amestecand continuu. Am asezonat cu sare nucsoara si piper macinat.
Sunca presata am taiat-o cubulete, carnatii rondele, ardeiul copt l-am taiat julien, maslinele le-am lasat intregi dar fara samburi, iar cascavalul l-am ras.
Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei, apoi am adaugat ciupercile scurse si tocate marunt. dupa ce s-a rumenit le-am pus intr-o sita pentru a se scurge uleiu, apoi le-am amestecat cu sosul Bechamel.
Am intins aluatul intr-o forma rotunda(de tarta), am uns cu putin ketchup si am pus pe rand ingredientele, la sfarsit punand cascavalul ras.
Am copt la 180 grade pentru 25 minute.