In Franta cocota,este in vas mic termorezistent,din care se serveste direct,sau mai mare cum este acesta al meu,sau chiar si mai mare.
Vinetele spalate,sterse,taiate pe lung in fasii subtiri,pudrate cu sare,lasate sa se scurga 10min,le tamponam apoi cu un prosop de hartie,trecem feliile prin ulei pus intr-un bol,le punem in tava pe hartie de copt apoi la cuptor 10min,timp in care se intorc,apoi se scot pe farfurie;
in tigaia cu 4linguri ulei se caleste ceapa,se adauga rosiile taiate in cubulete mici,carnea si restul de condimente;
se amesteca iar dupa ce a scazut,adaugam vinul,mai lasam sa scada bine iar dupa ce s-a racit adaugam oul batut,verdeata,potrivim de gust si dam deoparte.
Pe fundul cocotei punem rondele de rosie apoi capitonam cu felii de vinete dar sa treaca peste gura vasului;
punem pe mijloc jumatate din carne,deasupra rondele de rosii apoi felii de cascaval,restul de carne,iar rosii,cascaval,acoperim cu feliile de vinete,dam vasul la cuptor 15min,scoatem vasul si deasupra rasturnam al doilea ou batut cu smantana si mai lasam 20-30min si servim dupa ce s-a racit.
1
cu vinetele folositi aceasta metoda daca nu le prajiti dar e nevoie sa le treceti prin ulei,altfel se usuca
2
compozitia de carne,se poate si fara calirea cepei;se amesteca totul intr-un vas apoi se pune in tigaie fara ulei cat se strange si se albeste carnea