Va imaginati ca abia am terminat borsul facut in urma cu cateva zile si acum fac altul??toata vara asa ceva se mananca la noi,este bun,racoritor si sanatos
In oala cu ulei incins punem ambele cepe taiate marunt, ardeiul de asemenea, morcov, telina si dovlecel rase cu razatoarea cu ochiuri mari, amestecand dupa fiecare. Adaugam apoi cartofii cubulete, fasolea taiata mai mica daca este lunga, varza fideluta, 1 lingura rasa cu sare. Punem cateva cani cu apa, capacul si lasam sa fiarba la foc mic 30 minute. Dupa ce este aproape fiert totul, adaugam rosiile zdrobite, verdeata mai putin 1 legatura de leustean taiata marunt si corcodusele. Dupa 20 minute completam cu apa, mai potrivim de gust, cand incepe sa fiarba adaugam si a doua legatura de leustean taiat marunt si cateva oua intregi. Cand ouale s-au ridicat la suprafata semn ca sunt fierte, oprim focul dar cel mai bine este ca sa verificam daca au fiert suficient.
Servim rece cu ceapa verde.
1
corcodusele verzi au rolul ca sa acreasca borsul, se pot pune zarzare, prune dar pentru cine mananca ciorbele mai acre, poate adauga si bors de putina
2
daca eliminam ouale, se poate manca si in zilele de post