Azi,ingredientul vedete din bucataria mea pentru voi,este orezul negru;
Acest sortiment este foarte rar si timp de secole a fost protejat,chiar ascuns,de aceea in China era denumit OREZUL INTERZIS;pigmentii din acest orez,numiti ANTOCIANINE,sunt foarte puternici si foarte eficienti in lupta impotrica cancerului,a bolilor de inima,diabet,hipertensiune,chiar si Alzheimer;acelas pigment se gasesc si in fructele de padure de culoare neagra,asa ca daca aveti nevoie (ceea ce nu va doresc)de orez negru,folositi cat mai multe afine,coacaze negre,mure.
Orezul spalat,il punem intr-un vas cu apa si-l lasam la frigider pana a doua zi;apoi il scurgem de apa si-l punem la fiert cu cele doua cutii de lapte,anason,cardamom, un praf mic de sare si frunzele de limete;dand a devenit pastos,impartim in boluri in care am pus fructe mici sau taiate iar deasupra creme anglaise.
Un deliciu!!
1
zaharul il puneti la fiert numai in situatia in care laptele condensat nu este dulce;al meu a fost dulce si nu a mai fost nevoie de zahar