Cozonac trandafir moldovenesc

de ianculubita in Dulciuri, 20 Mai 2013 | 7086 vizualizari

 

Mai e putin si se apropie Inaltarea Domnului,cand facem din nou cozonac si oua rosii;
Poate va inspirati si din reteta mea.
Va spun doar atat ca trandafirul s-a terminat(eu facusem pentru maine de ziua sotului) si am ramas doar cu un cozonac in tava!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cubulet de drojdie
  • 4 oua
  • 1 ceasca cu lapte
  • 100 g unt topit si racit
  • arome
  • 1 cana cu nuci macinate
  • 1 cana cu zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir moldovenesc:

Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa framantam adaugand cate putin unt. Dupa ce a devenit un aluat elastic si nu se mai lipeste de palme, acoperim vasul si-l tinem la caldura 1 h sa creasca.

Facem din aluat o foaie intinsa cu sucitorul groasa de 2-3 mm, o ungem cu untul ramas, deasupra punem nuca amestecata cu 2-3 linguri de zahar pudra si zahar vanilat, presam putin cu palmele apoi rulam o latura pana la mijloc. Aducem si latura opusa la mijloc, strangem bine sa nu se desfaca, apoi cu un cutit bine ascutit taiem rondele late de 2 degete pe care le punem in forma rotunda unsa cu unt, cu taietura in sus. Lasam sa creasca, ungem cu ou batut si dam la cuptor la foc mic 40 minute. Dupa ce s-a rumenit, scoatem tava si cu lingura turnam pe toata suprafata 200 ml lapte indulcit cu miere si mai lasam 10 minute la cuptor.

Scoatem cozonacul din tava dupa ce s-a racit.

TIPS-URI

1

din aluatul framantat mai ramane si de un cozonac normal sau cine doreste face doi trandafiri

2

nuca se poate amesteca si cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hencleș, adică niște cozonac săsesc