Ciorba radauteana

de ianculubita in Supe/Ciorbe, 27 Mai 2013 | 51139 vizualizari

 

Pentru prima data am auzit si am mancat aceasta minunata ciorba,in urma cu 3ani cand s-a casatorit Anamaria(fata mea) si au facut nunta la Vatra Dornei;acolo a doua zi ne-au servit aceasta ciorba,mi-a placut foarte mult,am cerut reteta si de atunci o fac foarte des,chiar si cand avem musafiri,mai ales in sezonul rece pentru ca se serveste fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • 1piept de pui
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1telina mica
  • 1radacina de pastarnac
  • 300ml smantana lichida
  • 1capatana de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Punem la fiert intr-un vas legumele curatate,spalate,taiate,impreuna cu piepul de asemenea spalat,boabele de piper si sare;lasam la fiert incet,adunand spuma ce se formeaza;

dupa ce totul este fiert,strecuram supa o punem inapoi in vas,legumele le pasam,pieptul il taiem julien si adaugam la supa;

dupa cateva clocote adaugam smantana,condimentam dupa gust si oprim focul;

separat intr-un bol facem un mujdei din usturoiul curatat si amestecam cu o ceasca de otet.

Servim in farfurii sau castronele,iar fiecare-si pune otet cu usturoi cat si cum mananca.

Pentru ca am avut o intamplare neplacuta cu ciorba de burta,nu mai pun in oala usturoi cu otet;fiecare se serveste din sosiera.

TIPS-URI

1

pentru a nu se taia supele sau ciorbele in care se pune smantana si pentru a nu folosi faina,recomand tuturor sa folositi smantana lichida

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ianculubita 1

04.11.2013, 12:16

mihaelar63 1

28.09.2015, 00:08

Este singura dintre clasicele romanesti ce-mi lipseste din colectie Trebuie preparata

ianculubita 1

29.09.2015, 20:13

De urgenta s-o pregatesti Mihaela pentru ca alfel vei regreta si pierzi o delicioasa ciorba!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
Brânza Gorgonzola, brânză italiană tradițională, vine în două varietăți principale: Gorgonzola Dulce și Gorgonzola... citeste mai mult
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana