PREPARARE COCHILII BEZEA Gramajul se va respecta intocmai. Ca sa nu aveti pierderi de material, cantariti albusul si apoi calculati cu regula de trei simpla restul ingredientelor respectand formula...
Aluatul:
Laptele il punem pe foc pana devine caldut, apoi adaugam drojdia, amestecam si lasam 5 minute sa dospeasca.
Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol turnam faina,...
Pentru inceput caramelizam 3 linguri de zahar in cratita pe care o vom folosi.
Zaharul il caramelizam la foc mic pentru a evita arderea.Sfat!Nu plecati de langa aragaz!!!
Cu zaharul caramelizat...
Fara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune.
Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba) si...
Spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute
Lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita
Amestecati intr-un...
Pentru blat, topim mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adăugăm și ulei.
Bine, uleiul poate fi opțional, dar mie îmi place combinția unt + ulei și...
Punem la fiert intr-un vas legumele curatate,spalate,taiate,impreuna cu piepul de asemenea spalat,boabele de piper si sare;lasam la fiert incet,adunand spuma ce se formeaza;
dupa ce totul este...
Aluatul: se face deosebit de usor .
Punem toate componentele lichide ( si untul) intr-un castron si le omogenizam cu o lingura. Treptat adaugam faina amestecata cu sarea si framantam mai intai cu...
Pentru aluat:
Se toarna apa minerala si laptele intr-un bol,se presara un praf de sare,si se adauga faina in ploaie.Se amesteca,apoi se adauga uleiul,ouale batute separat,se adauga si esentele si...
Se curăță morcovii și pătrunjeii, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, cu apă suficientă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul.
Se aleg...
Se spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă.
Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole.
Se aleg...
Cele 5 albușuri se mixează cu 1 praf de sare până se fac spumă, după care se adaugă zeama de lămâie, vanilia și apoi zahărul pudră, treptat, puțin câte puțin,...
Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala.
Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se...
Am ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand...
Se spala fructele.
Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate.
Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura.
Se fierb la foc mic pana...
Tocam legumele si le fierbem in 2-3 litri de apa pana ce sunt suficient patrunse. Saram dupa gust, adaugam uleiul, iar mai apoi borsul si sucul de rosii/bulionul, lasam sa dea intr-un...
Spala aripioarele de pui si curata-le.
Intr-o tigaie adanca pune ulei, lasa-l sa se infierbante si pune aripioarele la prajit.
Adauga foaia de dafin, usturoiul tocat, sare, zeama de...
Puneti laptele la fiert la foc mic.
Intr-o cratita destul de marisoara caramelizati 10 linguri de zahar pana ce devine maroniu-auriu (nu-l ardeti prea tare pt ca riscati sa devina crema amaruie)....
Fasolea se clateste sub jet de apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine,dupa care se pune intr-un castron.
Taiem ceapa cat mai marunt,si punem tonul scurs de ulei(nu se scurge de ton...
Se pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare.
Cand incepe sa fiarba apa se pune limba spalata si se acopera cu un capac.
Se da in clocot 3-4 minute,dupa care se ia de...
Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine.
Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica.
Se pune faina putin cate putin si se amesteca....
Cartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi.
Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul de...
Carnea se taie bucatele, se spala, se da cu sare si cu boia de ardei dulce, apoi se pune la foc intr-un wok impreuna cu 4-5 linguri de ulei si 300 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa...
Visinele le-am pus cu zahar si le-am lasat pâna ce au lasat suficient sirop.
Am tapetat forma în care am copt blatul cu hârtie de copt si am asezat visinele scurse de sirop.
Cu...
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar...
Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora.
Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar intr-o...
Intr-un castron se pun carnea, pesmetul, condimentele pentru chiftele de la Delikat, oul si putin cimbrisor uscat. Se amesteca toate ingredientele si se formeaza cu mainile umede chiftelutele, care...
Muschiuletul de pui se spala si se taie bucatele.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Muschiuletul de pui, ceapa si o lingura cu varf de amestec de ierburi si boia de la Delikat se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se spala carnea de porc, se taie astfel incat sa devina o bucata mare si intinsa si se bate cu ciocanul. Se da cu putina sare si cu condimentele pentru...
Intindem usor aluatul de foietaj si cu ajutorul unui pahar decupam cerculete.
La jumatate din cerculete decupam interiorul cu un alt pahar cu diametrul mai mic.
Ungem cerculetele intregi cu...
Ceapa se taie rondele la fel si morcovul si se pun la calit in ulei de masline.
Se adauga ciuperciile curatate si taiate cuburi,ardeiul gras cuburi,se pune lapte cat sa acopere,se pun si inimiile...
Pentru blat am separat albusurile de galbenusurile celor 5 oua.
Am mixat galbenusurile cu 100 g zahar si am adaugat treptat laptele pentru a ajuta zaharul sa se dizolve.
Am pus apoi mierea de...
Intr-un recipient, puneți mirodenii și uleiul împreună și amestecați.
Tăiați brânza în cuburi și puneți în borcan. Adăugați felii de ardei iute și roșii...
Inima se curata de zgarciuri si se feliaza. Eu am tinut inima in apa rece, timp de o ora, pentru a se trage sangele din ea.
Fettuccinele se pun la fiert in apa clocotita sarata. Dupa 4...
Crusta:
Zdrobiti biscuitii la robot sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu un sucitor. Eu am ales a 2-a varianta.
Ii puneti intr-un bol si adaugati peste ei untul topit. Amestecati...
La mulți ani!