alta reteta luata din click!pofta buna
Pentru clatite:
Pentru umplutura:
Pentru aluat:
Se toarna apa minerala si laptele intr-un bol,se presara un praf de sare,si se adauga faina in ploaie.Se amesteca,apoi se adauga uleiul,ouale batute separat,se adauga si esentele si se da la frigider 15 minute.Se coc clatitele si se lasa deoparte.
Pentru umplutura:
Se spala merele si se curata de coaja(optional,le poti lasa cu coaja),apoi se taie cuburi si se pun intr-o craticioara.Se adauga praful de ghimbir(sau ghimbir proaspat cine are,se rade) ,scortisoara si 2 linguri de zahar.Se pune vasul pe foc,se amesteca incontinuu pana se patrund.Cand devin moi,se dau deoparte si se piseaza cu telul.
Se fierbe apa impreuna cu restul de zahar,se lasa pana se ingroasa siropul,se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie.
Se imbraca o forma de cozonac cu foile de clatite,se umple cu merele pasate,se impaturesc cu marginiile clatitelor.Se da la cuptor pana cand se rumeneste putin deasupra.Cu 10 minute inainte de a inchide focul se toarna siropul in tava.Se lasa sa se raceasca,se rastoarna pe un platou si se serveste.