Se spala fructele.
Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate.
Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura.
Se fierb la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga zaharul.
Cand s-a topit zaharul, se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana ajunge la consistenta dorita.
Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn.
Cand este aproape gata, se adauga zeama de la 2 lamai si menta.
Se incearca consistenta punand o picatura pe o farfurie. Daca se tine, gemul e gata, daca nu, se mai fierbe.
Se da tuciul de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa la racit.
Se pune in borcane curate si uscate, se strang bine capacele si se lasa la racit invelite intr-un prosop umed, apoi se tin in camara.