Sarmalute in foi de vita la CrockPot

de Oana in Mancaruri cu carne, 20 Iul 2015 | 8794 vizualizari

 

O minunatie, mie imi plac tare mult! Acrisoare, cu bors, cu marar si iaurt grecesc, un deliciu!

 

INGREDIENTE

    • frunze de vita – 35 buc.
    • carne tocata amestec – 700 g
    • orez – 100 g
    • ceapa – 1 buc mare
    • paprika dulce – 1 lingurita
    • marar proaspat tocat – 2 linguri
    • sare si piper dupa gust
    • suc de rosii – 200 ml
    • apa sau bors– 100 ml
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita la CrockPot:

  • Spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute

  • Lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita

  • Amestecati intr-un bol carnea cu orezul spalat si ceapa taiata cubulete fine

  • Adaugati sare si piper dupa gust, paprika si mararul tocat si amestecati bine cu mana

  • Taiati coditele de la frunzele de vita si umpleti-le cu carne, formand sarmalutele

  • Opriti 3 frunze pentru a le pune deasupra

  • Puneti sarmalutele in vasul de la CrockPot, in doua randuri si acoperitile cu frunzele oprite

  • Amestecati sucul de rosii cu apa sau cu borsul daca doriti sa fie mai acrisoare si turnati sosul peste sarmale

  • Setati slow-cooker-ul pe modul High pentru 4 ore si 30 de minute

  • Puteti servi sarmalutele cu marar proaspat tocat fin si smantana sau iaurt, dupa plac.

TIPS-URI

1

Eu am folosit frunze de vita proaspete, daca folositi frunze murate trebuie lasate la desarat si clatite apoi in mai multe ape.

2

Timpul de gatire difera daca veti folosi un CrockPot clasic, cu vas de ceramica, probabil va fi mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita la CrockPot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu sos alb