Ne-au placut foarte mult aceste spaghete cu chiftelute din carne de vita-porc in sos de rosii.
Am testat cu aceasta ocazie si noile condimente de la Delikat cu ingrediente 100% naturale. Pentru aceasta reteta am folosit "Condimente pentru chiftele", "Cimbrisor", "Boia de ardei dulce", "Maghiran" si "Oregano".
Condimentele pentru chiftele au fost foarte bune. Special create pentru aceasta reteta, ele au avut printre ingrediente ceapa si usturoi, astfel ca au iesit foarte fine. Si sarea s-a numarat printre ingrediente, asa ca nu a mai fost necesar sa o mai adaug. Dupa gustul meu, am adaugat si putin cimbrisor.
Pentru un sos foarte bun si condimentat am folosit boia de ardei dulce, maghiran si oregano. Chiar daca am folosit si oregano proaspat, plantele uscate au o aroma mai puternica.
Ce m-a atras mult, pe langa gustul si mirosul deosebit al condimentelor Delikat, a fost faptul ca acestea provin din tara lor de origine, care este mentionata pe plic, iar in Romania doar sunt ambalate.
Recomand noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Intr-un castron se pun carnea, pesmetul, condimentele pentru chiftele de la Delikat, oul si putin cimbrisor uscat. Se amesteca toate ingredientele si se formeaza cu mainile umede chiftelutele, care se tavalesc prin pesmet, apoi se prajesc foarte putin in baie de ulei, doar cat sa prinda o crusta. Se scot chiftelutele pe un prosop absorbant de bucatarie pentru ca acesta sa mai absoarba din grasime.
Intr-un wok se pune putin ulei (cca 50 ml), se adauga chiftelutele, sucul de rosii, apa, putin piper macinat, o foaie de dafin, o lingurita de boia de ardei dulce, frunzele de busuioc si crengutele de oregano (spalate), putin maghiran uscat, putin oregano uscat si putin busuioc uscat. Se lasa sosul sa fiarba pana cand aromele se intrepatrund, iar chiftelutele sunt bine facute in interior. Daca nu sunt bine facute dupa ce scade sosul, se mai adauga apa si se continua fierberea pana cand acesta scade din nou. Sosul trebuie sa fie scazut atunci cand se adauga pastele. Daca este necesar, se adauga si 1-2 lingurite cu zahar, in functie de gust.
Intre timp, se pune o oala cu apa la foc si o lingurita de sare, iar cand apa da in clocote se adauga spaghetele. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, de obicei in jur de 10 minute. Se pun intr-o sita si se clatesc cu apa rece, iar cand sosul si chiftelutele sunt gata se adauga peste ele. Se amesteca si se mai tin la foc 1-2 minute. Dupa ce se opreste focul, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga patrunjelul (spalat si tocat) si usturoiul (curatat de foi, spalat si pisat).