gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE619
PRIETENI342
Retete / Dulciuri

Desert prajitura “O noapte la Venetia”

In Prajituri la 23 Iun 2013

Blat cocos:  Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce e complet topit. Te opresti doar cand nu mai simti cristale de zahar in compozitie. Adauga faina si nuca de cocos si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus. Pregateste o tava de 25x28...

Tort cu frisca si ciocolata - reteta numarul 400

In Torturi la 21 Iun 2013

Incepe prepararea tortului pregatind crema de ciocolata. Adu frisca lichida la temperatura de fierbere, opreste focul si pune ciocolataa rupta bucati. Amesteca pana se topeste complet. Raceste si da vasul la rece pentru cateva ore. (sau o ora la congelator) Blat Separa albusurile de...

Tarta marmorata cu cirese si frisca

In Prajituri la 13 Iun 2013

Scoate samburii cireselor dupa ce le-ai spalat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Nu te opri din mixat pana cand zaharul nu e COMPLET topit, sa nu mai simti deloc cristale nediluate. Adauga apoi galbenusurile, zaharul vanilat,...

Cupola de inghetata cu fructe si bezea

In Dulciuri la 9 Iun 2013

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare adaugand treptat si zaharul.Mixeaza pana obtii un amestec ferm, care la atingere formeaza tepi. Freaca untul spuma adaugand galbenusurile pe rand. Pune galbenusurile peste albusuri, adauga faina cernuta si...

Prajitura cu branza de vaci

In Prajituri la 4 Iun 2013

Intr-un bol pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si margarina, lasata la temperatura camerei cu ceva timp inainte, si le freaca pana se omogenizeaza si obtii o pasta consistenta. Adauga ouale, sarea , coaja rasa de lamaie, si framanta aluatul cu mana. Nu a fost cazul sa mai adaug...

Tort cu mousse de caramel, afine si ciocolata

In Torturi la 20 Mai 2013

Blat. Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare. Caramelizeaza zaharul pana capata culoarea chihlimbarului si adauga-l fierbinte peste albusuri, in fir foarte subtire, mixand continuu. Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si nesquik-ul. Omogenizeaza amestecand de jos in...

Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

In Prajituri la 15 Mai 2013

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana e complet diluat si ai o compozitie ferma, lucioasa, care formeaza tepi la atingere. Adauga galbenusurile , faina amestecata cu praful de copt, uleiul si omogenizeaza...

Prajitura Snickers

In Dulciuri la 10 Mai 2013

Blat Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Trebuie sa obtii o compozitie ferma, lucioasa. Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca macinata, si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus. Tapeteaza o tava...

Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian

In Dulciuri la 9 Mai 2013

Cum se prepara Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italian Prepara o cafea tare si buna – poti prepara mai multa ca oricum o bei ) Las-o sa se raceasca. Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acesta din urma e diluat si ai...

Indiene

In Prajituri la 29 Apr 2013

Pregatim intai cojile Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa si omogenizam usor, usor. Cu ajutorul unui posh spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm. Mie mi-au iesit 25 bucati , una am mancat-o...

Desert prajitura cu crema de lamaie

In Prajituri la 8 Apr 2013

Blat . Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana se dilueaza complet. Galbenusurile freaca-le cu uleiul ca la maioneza apoi adauga apa si omogenizeaza. Adauga-le peste albusuri odata cu faina cernuta (nu sari peste etapa...

Prajitura cu nuca si crema cappuccino

In Prajituri la 4 Apr 2013

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet. Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul....

Crostoli

In Dulciuri la 20 Mar 2013

Intr-un bol amesteca frisca cu zaharul vanilat si putina sare. Adauga treptat faina, omogenizand. O adaugi toata si incepi sa framanti usor cu mana. Trebuie sa obtii un aluat elastic pe care sa-l poti intinde usor cu sucitorul. Pe blatul infainat intinzi o foaie din care decupezi cu...

Prajitura cu sos de cafea

In Prajituri la 15 Mar 2013

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa. Albusurile mixeaza-le impreuna cu sarea pana obtii o compozitie spumoasa, aerata, apoi adauga zaharul lingura cu lingura mixand in continuare pana se dilueaza complet. Adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna...

Tort spirala (pentru copii)

In Torturi la 13 Mar 2013

Blat 1. Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma, adaugand sarea, apoi treptat zaharul pana obtineti o compozitie lucioasa si  zaharul e diluat. Preincalziti cuptorul. Adaugati galbenusurile, faina cernuta, cacaua  si omogenizati usor. La final adaugati...

Papanasi cu smantana si ciocolata

In Dulciuri la 27 Feb 2013

Amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru papanasi. Pe blatul infainat framanta cu mana aluatul dandu-i forma de sul. Rupe 1/8 din sul iar restul taie-l in 10 rondele egale.Trece degetul mare prin mijlocul fiecarei rondele formand o gaura in mijlocul fiecarui papanas. Din aluatul ramas...

Prajitura cu ciocolata si zmeura

In Dulciuri la 21 Feb 2013

Ca sa usurezi timpul de preparare pregateste intai crema 2. Pune frisca la foc si adu-o la punctul de fierbere. Opreste focul , adauga ciocolata tocata si amesteca pana se topeste in frisca. Raceste si da-o la rece. Fie peste noapte in frigider , fie o ora doua in congelator. Trebuie sa...

Tort cu crema de zahar ars

In Torturi la 2 Feb 2013

Caramelizeaza intr-o craticioara cu fund dublu (cu diametrul de 20 cm) 8 linguri de zahar pana capata culoarea chihlimbarului. Inclina cratita astfel incat sa tapetezi cu caramel peretii vasului. Pune laptele la foc si lasa-l sa dea un clocot. Cu un tel amesteca ouale cu cele 6 linguri...

Tartă cu afine si frişcă

In Prajituri la 30 Ian 2013

Blat. Unge cu unt o formă de tartă şi dă-o la rece. Mixează ouăle întregi cu zahărul timp de 15 minute la viteză maximă. Adaugă făina cernută, amidonul şi grisul şi omogenizeaza uşor. Preîncălzeşte cuptorul. La final adaugă uleiul. Toarnă...

Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie

In Prajituri la 25 Ian 2013

Bati spuma albusurile. Galbenusurile le freci bine cu zaharul si uleiul. In albusurile spuma adaugi amestecul de galbenusuri ,amesteci usor. Adaugi apoi faina amestecata cu praful de copt,cafeaua,praful de sare. Omogenizezi. Pui totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci la foc potrivit...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 25 Ian 2013

Puneti laptele la fiert la foc mic. Intr-o cratita destul de marisoara caramelizati 10 linguri de zahar pana ce devine maroniu-auriu (nu-l ardeti prea tare pt ca riscati sa devina crema amaruie). Il luati de pe foc si tapetati peretii vasului miscand usor cratita (nu bagati degetelul,ca arde)...

Cannelloni cu brânză, sos de vanilie şi bezea.

In Dulciuri la 20 Ian 2013

Pune într-o oală apă la fiert. Când clocoteşte pune pastele şi le fierbe fix 2 minute. Le scurgi bine şi le laşi să se răcorească. Între timp prepară umplutura amestecănd toate ingredientele. Dacă e prea moale brânza mai poţi adăuga gris. Unge un...

Prăjitură cu mousse de ciocolată

In Prajituri la 18 Ian 2013

Bate spumă albuşurile pentru blat. Gălbenuşurile amestecă-le cu zahărul şi puţină sare pînă devine amestecul ca o cremă şi zahărul este diluat. Adaugă apa şi uleiul şi omogenizează. Adaugă făina cernută cu praful de copt şi cacaua , plus jumătate din cantitatea...

Prajitura Katy

In Prajituri la 17 Ian 2013

Simplu de tot de preparat! Din ingredientele pentru foi frământă cu mâna un aluat nelipicios, uşor de întins cu sucitorul. Dacă e prea tare mai adaugi puţin lapte rece, dacă e moale mai adaugă făină. Împarte aluatul în 3 şi coace foi în tava...

Briose cu iaurt si visine

In Prajituri la 15 Ian 2013

Mixează ouăle împreună cu zahărul până obţii o cremă fină, lucioasă. Adaugă uleiul în fir subţire mixând în continuare. Adaugă iaurtul, sarea, coaja de lămâie şi sucul de la jumătate de lămâie. Mixează bine adăugând...

Musuroi de cartita

In Dulciuri la 5 Ian 2013

Nu stiam ce sa fac azi bun si plimbandu-ma printre rafturile de la supermarket am vazut cutiile de la Dr. Oetker si mi-am amintit ca de mult mi-as fi dorit sa testez reteta de musuroi de cartita. Am luat cutia si cand am citit pe ea numa' de plicuri, pudre, etc...am zis pass, imi pot face eu...

Foi cu cacao si crema mascarpone

In Prajituri la 29 Dec 2012

Foi. Puneti intr-un bol smantana, galbenusul , untura, un vf. cutit sare, untul , zaharul si laptele si omogenizati. Cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati peste amestec si omogenizati  pentru inceput cu o lingura, apoi cu mana, oprindu-va cand aveti un aluat ferm, de...

Prajitura cu foi de napolitana

In Prajituri la 28 Dec 2012

Se freaca o cana de zahar cu 2 oua si 2 galbenusuri. O cana de zahar se pune intr-un vas la foc mic si se caramelizeaza. Cand a capatat culoarea chihlimbarului se ia de pe foc, se adauga amestecul de oua si se omogenizeaza. Se pune inapoi pe foc, se adauga untul/margarina, cacaua si se...

Prajitura Krantz

In Prajituri la 28 Dec 2012

Vom preparara 3 foi. Pentru o foaie vom mixa spuma 4 albusuri apoi vom adauga in ploaie 8 linguri de zahar si vom mixa pana ce zaharul este complet topit. Adaugam 100 gr nuca macinata si o lingura amidon (sau faina) si omogenizam usor. Pregatim o tava de 20/30 cm pe care o tapetam cu...

Prajitura Boema

In Prajituri la 4 Noi 2012

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa , iar albusurile mixeaza-le spuma cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana obtii o compozitie lucioasa ce se tine de paletele mixerului. Adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si...

Afisate 121 - 150 din 337 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]