Panettone ( reteta simpla)

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Noi 2011 | 9661 vizualizari

 

Panettone este un tip de paine dulce initial de la Milano, de obicei, prajitura se prepera de Crăciun şi Anul Nou în Italia , Malta , Brazilia , Germania şi Elveţia , şi este unul din simbolurile oraşului Milano..
De multa vreme cautam o reteta mai usoara ..Pentru un panetone adevarat sunt necesare aproape 40 de ore de munca dar se spune ca merita , eu vroiam ceva rapid gustos si aspectos asa ca am micsorat timpul!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte cald
  • 5-6 linguri zahar dizolvate in laptele cald
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 cana smantana grasa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 pachet unt
  • esenta vanilie, rom
  • coja de lamaie  si portocala.
  • 3 1/2 cani  faina
  • 2 lingurite drojdie uscata sau 1 cub de drojdie proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panettone ( reteta simpla):

In laptele pus la incalzit cu putina sare se dizolva zaharul ,aromele ,dar si 2 linguri pline cu coaja de lamaie si portocala confiata(coaja razuita si tinuta la macerat cu zahar cateva zile)

-in putin lapte cu zahar se va dizolva drojdia,pe care o vom turna intr-un castron incapator ,alaturi de celelalte ingrediente

-framantam aluatul pana se dezlipeste de pe maini..adica aproximativ 30 min

-dupa ce aluatul este framantat bine se umple cu  nuca,rahat sau stafide se asaza in tavile de cozonac unse cu unt /ulei  si tapetate cu faina,se lasa la crescut  in tavi in loc cald pana ce-si dubleaza volumul ( eu am lasat aproximativ 3 ore)

-se ung cu galbenus de ou  (mie asa imi plac), se baga in cuptorul incins la foc potrivit si se coc pina trec de testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone ( reteta simpla)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panettone cu crema de branza si fruct kaki