Blat 1.
Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma, adaugand sarea, apoi treptat zaharul pana obtineti o compozitie lucioasa si zaharul e diluat.
Preincalziti cuptorul.
Adaugati galbenusurile, faina cernuta, cacaua si omogenizati usor. La final adaugati uleiul. Turnati compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm. Coaceti la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Scoateti si lasati la racit.
Blat 2
Separati ulbusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma adaugand zaharul lingura cu lingura. Adaugati apoi galbenusurile, cacaua si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizati usor si intindeti compozitia intr-o tava de 22/30 cm tapetata cu hartie pentru copt. Nivelati bine si dati la cuptor la foc mic pentru 15-20 minute. Aveti grija sa nu ardeti foaia, faceti testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca.
Preparati caramelul.
Intr-o craticioara caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului. Luati de pe foc si adaugati frisca si untul. Omogenizati avand grija la reactii. Puneti inapoi pe foc si fierbeti la foc mic, amestecand (da in foc), timp de 6-7 minute. Trebuie sa capete o consistenta grosuta, ca mierea.
Raciti si frecati energic cu o lingura de lemn.
Mixati frisca cu smantana si zaharul pudra. Intindeti frisca peste foaia de pandispan, (pastrati 2-3 linguri) apoi puneti cu lingura caramel (nu-l veti putea intinde uniform, turnati in fir subtire pe toata suprafata)
Asezati pe un platou blatul rotund. Ungeti pe mijloc cu frisca. Din foaia mare taiati 3 fasii. Pe fiecare o asezati "in picioare", rulata, peste blatul rotund, continuand de fiecare data cu o alta fasie (vedeti in foto, imi pare rau ca nu am poza cu procedeul)
Montati un inel de tort in jurul blatului rotund.
Mixati cele 200 ml frisca. Gelatina o puneti la hidratat in 2 linguri apa rece.
Puneti murele, apa si zaharul pe foc. Dati doua, trei clocote si opriti focul. In amestecul fierbinte adaugati gelatina hidratata si omogenizati pana la topire. Raciti si amestecati cu frisca. Turnati amestecul in locul ramas gol dintre inelul de tort si rulada cu caramel. Nivelati. Dati la rece pentru 2-3 ore.
Scoateti de la rece tortul, cu un cutit subtire desprindeti crema de inel, scoateti inelul si ornati cum doriti, cu frisca, jeleuri, bombonele.