gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE619
PRIETENI326
Retete / Dulciuri

Reteta de prajitura furnicuta

In Prajituri la 4 Iul 2014

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura furnicuta Blat 1 Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare .Adauga apoi, treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar. Trebuie sa obtii o compozitie ferma care la...

Tort Ferrero Rocher

In Torturi la 30 Iun 2014

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa. Adauga galbenusurile si omogenizeaza. Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si...

Pancakes cu branza de vaci

In Dulciuri la 30 Iun 2014

Amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, sarea, oul si zaharul. Adauga treptat laptele si apa minerala, omogenizand.La final adauga branza de vaci. Daca e umeda amesteca cu lingura, daca e uscata baga blenderul in amestec timp de 2 minute. Trebuie sa obltii o compozitie cu consistenta...

Desert super-rapid la Multicooker - Budinca/Crema de vanilie

In Dulciuri la 29 Iun 2014

Pregatiti aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent. Puneti laptele, amestecat cu zaharul, sarea, in vasul aparatului. Selectati din MENIU functia BOIL. Apasati START. Intre timp bateti intr-un bol oul, adaugati amidonul si cele 2-3 linguri lapte rece si omogenizati. In...

Prajitura cu mac si frisca - la Multicooker

In Prajituri la 25 Iun 2014

Pregateste aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul amestecat cu praful de copt si mixeaza pana la diluarea completa a zaharului. Adauga faina si amidonul, cenute, galbenusurile, si omogenizeaza amestecand usor , de...

Inghetata cu vanilie si dulceata de cirese

In Dulciuri la 24 Iun 2014

Intr-un bol amesteca laptele cu frisca si zaharul. Adauga galbenusurile si mixeaza totul pana la omogenizare. Pune totul intr-un vas termorezistent pe care-l pui intr-o oala in care fierbe apa. Lasa-l timp de 20 minute amestecand continuu. Nu lasa apa sa dea in clocot,...

Chec cu ciocolata si stafide la Multicooker

In Dulciuri la 24 Iun 2014

Mixeaza ouale spuma impreuna cu zaharul si aromele. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului. Infierbanta bine laptele si adauga in el ciocolata rupta bucati, uleiul si cacaua si omogenizeaza. Lasa sa se racoreasca si adauga in fir subtire peste ouale spuma, mixand continuu. Adauga...

Prajitura cu frisca si gem

In Prajituri la 22 Iun 2014

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, lingura cu lingura, mixand pana la diluarea completa. Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste albusuri. Galbenusurile bate-le bine impreuna cu apa si uleiul si pune-le in bol....

Tarta cu rondele de mere

In Dulciuri la 18 Iun 2014

Curata merele. Scoate-le cotorul fara a taia marul si apoi taie fiecare mar rondele de  1,5 -2 cm Pune 3 linguri de zahar intr-o tigaie la topit iar cand incepe sa se caramelizeze pune merele si scortisoara. Trece rapid rondelele prin zahar , pe ambele parti, scoate-le...

Crema de zahar ars la Multicooker

In Dulciuri la 13 Iun 2014

Conectezi aparatul Philips Multicooker la sursa de curent. Pui 3 linguri zahar in vasul aparatului si selectezi din meniu functia Fry. Lasi zaharul sa se caramelizeze. Nu amesteci! Il lasi sa se topeasca si sa ajunga la nuanta chihlimbarului. Intre timp infierbanti laptele. Adaugi...

Prajitura cu mascarpone si fructe

In Prajituri la 1 Mai 2014

Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare. Adauga treptat zaharul mixand pana la diluare.Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa. Peste albusurile spuma adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza...

Chec pufos cu nuci

In Prajituri la 4 Feb 2014

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul. Cerne faina, amestec-o cu praful de copt stins in seama de lamaie, si adaug-o peste albusurile spuma. Adauga si...

Tarte au sucre

In Prajituri la 3 Feb 2014

Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si sarea.Separat incalzeste usor laptele, dilueaza drojdia in el si adauga amestecul peste faina.Omogenizeaza si framanta timp de 5-10 minute. Acopera vasul si lasa-l la loc cald pentru 30 de minute. Aseaza...

Prajitura taraneasca cu mere

In Prajituri la 3 Feb 2014

Intr-un bol pune faina cernuta, impreuna cu drojdia , sarea si zaharul. Adauga untul/untura la temperatura camerei, ouale, si framanta cu mana un aluat elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e prea moale mai adaugi putina faina, daca e tare adaugi putin lapte rece. Framanti...

Desert Prajitura Deliciu

In Prajituri la 30 Ian 2014

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de aluminiu, pune cele 200 gr de nuca prajita si tocata si o distribuie uniform. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si...

Ciocolata de casa cu biscuiti si nuca caramelizata

In Dulciuri la 26 Ian 2014

Va scriu si cum se face, da' acu' tre' sa fac o mamaliga :-?? :)))  ps. nuca caramelizata nu-i cacafonie? :))))   Simplu de tot de preparat. Am facut-o cred in maxim 20 minute. Pregatesti toate ingredientele. Ungi o tava de chec, cu unt. Pui intr-un vas zaharul si apa, la...

Chec cu fructe uscate

In Dulciuri la 13 Ian 2014

Intr-un bol micut se pun fructele si se toarna peste ele Amaretto. Untul se mixeaza spuma cu zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare, si smantana. Preincalziti cuptorul. Se cerne faina cu sarea si praful de copt si se adauga peste unt. Se amesteca usor. Se...

Tort cu nuca si vanilie

In Torturi la 3 Ian 2014

Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea cristalelor de zahar. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul apoi adauga-le peste albusuri. Adauga si faina cernuta impreuna cu praful de...

Tort cu crema de lamaie

In Torturi la 2 Ian 2014

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa. Preincalzeste cuptorul. Cerne faina impreuna cu cacaua si adauga-le peste albusuri. Bate usor...

Prajiturele cu foietaj, crema de vanilie si topping de dulceata de nuci verzi cu scortisoara

In Dulciuri la 15 Dec 2013

Preincalzeste cuptorul. Decongeleaza foaia de foietaj. Cu ajutorul unui pahar decupeaza cerculete. Mie mi-au iesit 24 bucati. Aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, unge-le cu galbenus de ou si introdu tava la cuptor. Coace la foc iute pana ce cerculetele sunt frumos...

Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

In Prajituri la 13 Dec 2013

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare adaugand treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului. Adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si galbenusurile si omogenizeaza usor amestecand de jos in sos....

Budinca de cozonac la Multicooker

In Dulciuri la 14 Noi 2013

Pune in vasul aparatului Multicooker 4 linguri zahar impreuna cu 2-3 linguri apa. Selecteaza din MENIU programul Fry si apasa START. Inchide capacul. Amesteca cam la 3-4 minute si lasa pana se caramelizeaza usor zaharul. Intre timp bate ouale, galbenusurile si zaharul ramas. Pune pe...

Prajitura cu crema de portocale

In Prajituri la 20 Oct 2013

Mod de preparare   Blat . Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare, pana obtii o spuma legata. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Cerne faina apoi amestec-o cu drojdia uscata. Pune-o peste albusuri, adauga...

Placinte cu mar – de post

In Dulciuri la 9 Oct 2013

Aluat. Pune intr-un bol curat faina impreuna cu drojdia, sarea si zaharul. Adauga treptat apa calduta, omogenizeaza apoi framanta usor cu mana. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui sa mai ajustezi cantitatea de apa adaugata sau sa pui mai multa. Trebuie sa ai un aluat ferm,...

Cheesecake cu mascarpone si ciocolata

In Dulciuri la 6 Oct 2013

Incepem prepararea pregatind cele necesare pentru crusta. Macinam biscuitii prin robotul de bucatarie. Ii punem intr-un bol. Intr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Le turnam fierbinti peste biscuiti, omogenizam cu o lingura apoi cu mana. Pregatim o tava de chec pe...

Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca

In Dulciuri la 13 Sep 2013

Aluat. Intr-un bol pune faina cernuta, zaharul, oul, coaja de lamaie, sarea, drojdia faramata, smantana, uleiul si branza de vaca. Incalzeste usor laptele (nu-l lasa sa devina fierbinte!) si incepe sa adaugi putin cate putin omogenizand amestecul. Cantitatea de lapte nu este fixa, aceasta...

Tort cu ciocolata

In Torturi la 7 Sep 2013

Mod de preparare tort cu ciocolata. Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul. Preincalzeste cuptorul. Adauga-le peste albusuri, apoi pune si faina cernuta...

Placinta dobrogeana

In Dulciuri la 8 Aug 2013

Amesteca branza de vaci cu 50 ml smantana , zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Omogenizeaza. Imparte amestecul (ochiometric)  in 3 parti egale. Unge un vas termorezistent cu unt.Restul de unt topeste-l si lasa-l sa se raceasca. Ia cate o foaie , unge-o cu o pensula cu unt...

Tort cu mascarpone si frisca

In Torturi la 25 Iul 2013

Cum ati reusit sa ramaneti impreuna 50 ani?   Nu intamplator am ales intrebarea si raspunsul pentru aceasta postare, ci le-am ales pentru ca acesta a fost motivul pregatirii acestui tort. Aniversarea a 50 ani de casatorie a parintilor unui drag prieten, un cuplu model, care a stiut...

Pandispan cu afine

In Prajituri la 8 Iul 2013

Pune afinele intr-un bol si pune peste ele faina. Amesteca usor si lasa-le deoparte pana pregatesti compozitia de pandispan. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul. Nu te opri din mixat decat atunci cand zaharul e diluat COMPLET! are o textura...

Afisate 91 - 120 din 337 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]