Papanasi cu smantana si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 7190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr faina
  • 50 gr gris
  • o lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • doua oua
  • sare
  • +
  • ulei pentru prajit
  • smantana si Nutella pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si ciocolata:

Amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru papanasi.

Pe blatul infainat framanta cu mana aluatul dandu-i forma de sul. Rupe 1/8 din sul iar restul taie-l in 10 rondele egale.Trece degetul mare prin mijlocul fiecarei rondele formand o gaura in mijlocul fiecarui papanas. Din aluatul ramas formeaza 10 bilute.

Incinge bine uleiul si plonjeaza pe rand papanasii si bilutele formate.

Pune pe farfurie cate o lingurita de smantana in locul in care vei aseza papanasul fierbinte, aseaza papanasul  apoi pune o lingurita crema de ciocolata si deasupra biluta de aluat prajita.

Poti servi si cu dulceata, simpli  sau doar cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Anett 1

28.02.2013, 17:27

ooooo delicios!

Krystyan Trendy 1

07.01.2014, 08:18

foarte gustosi

mihaelar63 1

15.05.2018, 17:18

Foarte decadenti papaanasii acestia M-as risca cu o portie )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta creata cu branza dulce si stafide