gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE620
PRIETENI326
Retete

Bomboane cu cacao si rom

In Dulciuri la 9 Iul 2011

Am facut zilele trecute, Arctic Roll . Prima foaie de pandispan pe care am facut-o, desi calda s-a rulat perfect, atunci cand am desfacut-o s-o rulez pe inghetata, se rupea. Probabil am copt-o prea mult. Asa ca am facut o alta, dar prima nu am aruncat-o. Cu ingredientele adaugate pe...

Arctic roll

In Dulciuri la 6 Iul 2011

Punem intr-o craticioara galbenusurile cu cana de zahar. Lasam la racit. Tinem la foc mic amestecand in continuu cu un tel para, pana ce se topeste zaharul. Mixam frisca impreuna cu smantana si zaharul pana devine pufoasa si legata. Bananele le pasam bine. In amestecul de galbenusuri punem...

Clatite cu carne

In Mancaruri cu carne la 3 Iul 2011

Preparam clatitele. Batem bine ouale cu sarea. Adaugam treptat, alternand, faina amestecata cu praf de copt si apa minerala . Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani subtiri. Punem putin ulei intr-o tigaie si adaugam cate un polonic din compozitie miscand usor tigaia-n...

Tort cu visine

In Torturi la 2 Iul 2011

Va trebuie un vas bun, de care sa nu se prinda. In reteta scria ca se tapeteaza vasul cu ceolofan si ca nu se intampla nimic. Eu nu am pus. Am vas grozav de bun. As merge totusi mai degraba pe hartia pentru copt. Asa ca: -am curatat visinele de samburi, asta dupa ce le spalasem si...

Fursecuri

In Dulciuri la 30 Iun 2011

Mixezi albusurile spuma cu praful de sare. Adaugi treptat zaharul si mixezi in continuare. Adaugi apoi untul la temperetura camerei, galbenusul crud, galbenusurile fierte trecute prin sita, cana de faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Omogenizezi. Adaugi apoi restul de...

Pui cu sos de smantana si tarhon

In Pui la 29 Iun 2011

Se incinge untul intr-o tigaie. Pulpele de pui se spala bine si se injumatatesc. Se pun in uleiul incins si se rumenesc pe toate partile. In momentul in care le intoarceti prima data carnea ,adaugati ceapa taiata julienne. Dupa ce pulpele-s rumenite usor adaugati apa cat sa le cuprinda. Puneti...

Piept de pui la grill cu legume sotate

In Pui la 29 Iun 2011

Pieptul de pui se spala si se portioneaza ca pentru snitel. Se bat usor bucatile cu un ciocan pentru carne. Legumele se spala bine. Vanata si dovlecelul se taie felii (pe lung sau pe lat, cum va place). Ardeiul se curata si se taie fasii. Morcovul se taie fasii lungi. Se incalzeste...

Crema de lapte condensat - Dulce de leche

In Dulciuri la 28 Iun 2011

Aroma de caramel, textura fina, consistenta potrivita pentru orice desert, aceasta crema caramel,din lapte condesat cucereste pana si prin culoarea atat de apetisanta si calda. Procedeul de obtinere a acestei creme e simplu. Introducerea cutiei de lapte condensat la cuptor...

Prajitura rapida, la cana

In Prajituri la 28 Iun 2011

Amestecati intr-un vas faina, praful de copt, scortisoara, zaharul, zaharul vanilat, cacaua si sarea. Omogenizati. Adaugati oul, laptele, untul topit si racit. Amestecati bine. Pregatiti 4-5 cani(eu am pus in doua boluri si intr-o cana ) si impartiti compozitia punand pana la jumatatea...

Prajitura cu ness si bezea caramel

In Prajituri la 26 Iun 2011

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile adaugand treptat zaharul. Ne oprim cand avem o compozitie cu consistenta ferma, lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecand usor .Cernem faina si o imprietenim cu amestecul. Omogenizam. La final incorporam uleiul. Tapetam o...

Dulceata/gem de cirese

In Dulciuri la 26 Iun 2011

Intr-o oala groasa, cu fund dublu , am pus la fiert ciresele impreuna cu apa. Am lasat la foc mic sa bolboroseasca-n legea lui, timp in care eu am facut o prajitura bunaaaa (o s-o postez maine). Cand zeama a scazut la jumatate (mai lasa si ciresele ) am adaugat zaharul. Am lasat la foc mic...

Dulceata de trandafir

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2011

Modul de preparare e mai mult decat simplu. Eu am avut trandafirul curatat si frecat , pastrat in frigider, intr-un borcan cu capac, inca de doua zile. L-am scos cand am pus la fiert siropul. Se pune zaharul impreuna cu apa, la fiert, la foc mic. Eu la dulceturile facute in cantitati mici...

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 23 Iun 2011

Topesti untul la foc mic.Lasi sa se raceasca. Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile cu telul, pana se-ntepenesc in castron, apoi incepi sa adaugi, treptat, zaharul si bati pana se topeste (poti folosi mixerul). Adaugi galbenusurile,unul cate unul, esenta de vanilie apoi faina...

Popsicles - Inghetata cu cacao, vanilie si capsuni

In Dulciuri la 21 Iun 2011

Pentru inceput punem la fiert zaharul cu apa. Lasam sa fiarba aprox 10 minute (trebuie sa obtinem un sirop gros asemanator glucozei). Lasam la racit. Daca avem miere sau glucoza renuntam la acest pas. Punem laptele la fiert. Luam 30 ml din el si amestecam cu laptele praf, il...

Bezele

In Dulciuri la 20 Iun 2011

Mai simplu de atat nu se poate. Punem pe foc un vas cu apa cu diametrul mai mic decat diametru bolului in care vom mixa. Bagam mixerul in albusuri, setam pe viteza mica si mixam timp de un minut. Marim viteza si mai mixam 1-2 minute, pana ce albusurile-s spuma. Adaugam 1/3 din cantitatea...

Popsicles - Inghetata pe bat

In Dulciuri la 19 Iun 2011

Mixam bine smantana impreuna cu zaharul pana obtinem o consistenta ferma, legata.O dam la rece. Galbenusurile le amestecam cu zaharul la foc mic amestecand mereu pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca. Curatam samburii cireselor si le punem intr-un bol impreuna cu o lingura de...

Tarta cu ciocolata

In Prajituri la 17 Iun 2011

Tarta: Se amesteca primele 3 ingrediente (eu am amestecat cu mana) pana obtinem o crema fina. Adaugam faina si omogenizam. Vom obtine un aluat moale pe care-l putem intinde in tava unsa cu unt sau il putem baga la frigider. Daca-l bagam la frigider il scoatem dupa 30 minute si...

Tarta cu urda si mazare

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2011

Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat. Te joci cu ingredientele :)) Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina. Framanti pana ce amestecul devine faramicios. Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat...

Varza calita cu mamaliguta si ardei iute

In Mancaruri de post la 14 Iun 2011

Ceapa o taiem cubulete. Mocovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Curatam ardeiul de cotor si seminte, il taiem in doua si-l tocam. Varza o taiem in doua, ii curatam cotorul si apoi fiecare jumatate o taiem in doua. Incepem s-o feliem fasii de aproximativ grosimea unui deget. Mie nu...

Chiftelute de carne si verdeata, marinate

In Mancaruri cu carne la 12 Iun 2011

Chiftele. Carnea se toaca prin masina. La fel si cartoful curatat, verdeata si usturoiul. Chifla se inmoaie in apa apoi se stoarce bine, bine. Se amesteca toate intr-un bol adaugand si ouale, sare si piper. Se omogenizeaza. Se ia din amestec compozitie foarman bilute pe care le...

Stufat de pui

In Pui la 12 Iun 2011

Am pus coanelele la prajit in uleiul incins .Le-am lasat la foc mediu invartindu-le pe toate partile pana s-au rumenit frumos. Le-am scos intr-un vas si le-am acoperit. In uleiul ramas am pus ceapa si usturoiul tocate si le-am calit usor. Am adaugat apoi vinul, foile de dafin,copanelele, si...

Japanese Cheesecake - Prajitura japoneza cu branza

In Dulciuri la 8 Iun 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece. Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina. Incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul. Nu-l punem pe urmatorul pana nu e incorporat precedentul. Punem apoi untul topit si...

Pavlova

In Torturi la 5 Iun 2011

Am pus intr-un bol mare albusurile cu sarea. Am bagat mixerul si am mixat la treapta mica un minut apoi am marit viteza. Am mixat pana ce albusurile s-au facut spuma. Am inceput sa adaug , treptat, zaharul pudra (cate 3-4 linguri odata). Nu adaugi alta priza de zahar pana nu s-a topit...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2011

Nu pot scrie cantitati fixe, batute-n cuie pentru ca asa cum scrie cel de la care m-am inspirat adicatelea Maniacu' :)), asa pun si eu..la ochi, dupa gust. Daca in general faceam dulceturile si gemurile fie  facand intai siropul apoi adaugand fructele , fie punandu-le ambele o data la...

Prajitura Noire

In Prajituri la 28 Mai 2011

Pentru inceput zdrobim biscuitii la robot. Eu nu am avut cu cacao, asa cum prevedea reteta si am folosit biscuiti fara cacao dar am adaugat cacao neagra, doua linguri. Am topit 75 gr unt si am pus peste biscuiti , framantand cu mana. Am tapetat o forma de chec cu folie alimentara si am pus...

Bruschete cu rosii si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2011

Se prepara in 5-10 minute. Se taie rosia cubulete.Se rasneste o ligurita usturoi granule - kotanyi. Cascavalul se da pe razatoare sau se taie bucatele . Se amesteca intr-un bol uleiul cu rosia,usturoiul, cascavalul, piper, putin cimbru, sare dupa gust. Se ung feliile de paine cu acest...

Pink Cake ( Tort roz )

In Torturi la 22 Mai 2011

Blat. Galbenusurile le mixam impreuna cu apa, timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec cu consistenta unei spume, aerata si tare pufoasa. Adaugam faina amestecata cu praf de copt, cacaua, sarea, alunele macinate,albusaurile batute spuma si amestecam...

Tort cu crema de ciocolata

In Torturi la 17 Mai 2011

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem un amestec ferm , apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei. Amestecam usor adaugand apoi faina cernuta si cacaua. Omogenizam  si turnam intr-o tava cu diametrul de 24 cm...

Iahnie de fasole

In Mancaruri de post la 15 Mai 2011

Lasam fasolea la inmuiat , de seara. A doua zi o punem la fiert, in apa rece. Dupa cateva clocote schimbam apa, scurgandu-le si adaugand apa clocotita. Repetam din nou operatiunea dupa ce da iar in clocot apoi lasam fasolea la fiert la foc mic si o lasam pana ce fierbe bine de tot. Intre...

Piept de pui si sos de smantana cu cascaval

In Paste la 15 Mai 2011

Intr-o lingura de unt se pune la calit ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul zdrobit. Se lasa 1 minut si se adauga un piept de pui taiat cubulete. Se rumenesc bucatile de piept de pui, frumos, pe toate partile apoi se adauga smantana si laptele. Se lasa la foc mic 7-8 minute. Se...

Afisate 391 - 420 din 620 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]