Iahnie de fasole

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 15 Mai 2011 | 5287 vizualizari

 

Am primit zilele trecute de la tante care-mi aduce lapte si branza de vaci, vreo cateva fasole, boambe, albe. Zici ca mi-ar fi adus cea mai scumpa carne de vanat:))) asa m-am bucurat.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr fasole
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • 3 foi dafin
  • 2-3 linguri bulion
  • o lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • o lingurita zahar
  • o legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Lasam fasolea la inmuiat , de seara.

A doua zi o punem la fiert, in apa rece. Dupa cateva clocote schimbam apa, scurgandu-le si adaugand apa clocotita. Repetam din nou operatiunea dupa ce da iar in clocot apoi lasam fasolea la fiert la foc mic si o lasam pana ce fierbe bine de tot.

Intre timp tocam ceapa si dam morcovul pe razatoare.

Le calim in 3-4 linguri de ulei, pana se inmoaie bine.

Adaugam fasolea impreuna cu doua cani din apa in care a fiert (fasolea sa fie bine cuprinsa de apa), foile de dafin si boiaua.

Lasam la fiert pentru 20-25 minute apoi putem adauga patrunjelul tocat, bulionul, zaharul, sare si piper dupa gust.

Se serveste ca atare, cu mamaliguta si muraturi sau c-un carnacior afumat si prajit, alaturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (37)

rivka 1

19.05.2011, 17:25

dar unde se vede topul bucataras ca asa e de stufos aici ca eu nu reusesc sa il dibuiesc.

cristi , gaby are 2 copii si un barbat mi se pare de la sine inteles ca ea gateste mereu, chiar pe banda rulanta ...da...duhhh.

Sylvia 1

21.05.2011, 16:53

wow ce bine arata nu am mancat de o groaza de vreme, cred ca eu sunt pe locul 150 la cat de putin am gatit

Anamaria7 1

22.05.2011, 00:32

am mancat in postul Pastelui ultima data, mi-e door

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta de post