Arctic roll

de gaby_duceag in Dulciuri, 6 Iul 2011 | 7259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru inghetata (cantitatile sunt in functie de cata inghetata doriti, eu am facut doua buc. una imbracata in pandispan una in foaie de napolitana)
  • 500 gr frisca lichida indulcita
  • 300 gr smantana cu 25% grasime +2,3 linguri zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 banane mari
  • o cana zahar
  • o esenta vanilie.
  • Pentru foaia de pandispan
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 1/2 lingurita pf. copt
  • putina sare
  • 2 foi napolitana
  • jumatate borcan gem (eu am pus de capsuni; puteti alege visine sau caise)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arctic roll:

Punem intr-o craticioara galbenusurile cu cana de zahar. Lasam la racit. Tinem la foc mic amestecand in continuu cu un tel para, pana ce se topeste zaharul. Mixam frisca impreuna cu smantana si zaharul pana devine pufoasa si legata. Bananele le pasam bine. In amestecul de galbenusuri punem vanilia si bananele si omogenizam apoi incorporam frisca, usor.

Forma e lasata la posibilitatile şi imaginatia fiecaruia. Eu am ales sa sectionez doua pet-uri, unul de 1 litru, celalalt de jumatate, apoi am turnat amestecul (se poate folosi si o caserola), iar in final am introdus totul la rece..In cea mica am pus pe mijloc batoane Mars. Asta dupa ce deja se intarise putin. Am bagat la congelator peste noapte.

Pentru foaia de pandispan am separat albusurile de galbenusuri. Am batut cu un tel albusurile adaugand treptat zaharul si batand pana la topirea cristalelor. Am incorporat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Am turnat amestecul intr-o tava de 18/20 cm in care am pus hartie pentru copt unsa cu unt. Am copt in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 15-20 minute. Am scos pe un prosop umed si am rulat cu tot cu hartie. Am lasat la racit.

Am scos inghetata din congelator si am taiat cu o forfecuta o margine de la pet si am desprins de pe inghetata.

Am pus gemul intr-un ibric, la foc mic, adaugand putina apa sa-l diluez. Cu o pensula de silicon am uns pandispanul cu o parte din gem. Nu mi-a ajuns (pe lungime) sa imbrac rola mare asa ca am pus-o pe cea mica si am unit capetele(am taiat putin ca era prea mult).

Am pus foile de napolitana lipite una de cealalta, am uns cu gem cald, am lasat 1 minut si am pus rola mare. Am rulat imbracand-o complet.

M-am jucat cu putina ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Arctic roll" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Îngheţată de caramel