Varza calita cu mamaliguta si ardei iute

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 14 Iun 2011 | 9824 vizualizari

 

De cum m-am trezit mi-a zburat gandul la o varza calita. Mi s-a facut brusc o poftaaaa.
Nici nu facusem de mult. In general o fac semi fiarta cu afumatura. Azi imi era pofta s-o pap simpla, cu mamaliga si ardei.

 

INGREDIENTE

  • o varza (2-3 kg)
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras galben
  • o foaie de dafin
  • marar proaspat
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu mamaliguta si ardei iute:


Ceapa o taiem cubulete. Mocovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Curatam ardeiul de cotor si seminte, il taiem in doua si-l tocam.

Varza o taiem in doua, ii curatam cotorul si apoi fiecare jumatate o taiem in doua.
Incepem s-o feliem fasii de aproximativ grosimea unui deget. Mie nu imi place taiata fin si fiarta mult; iese ca o ciorba :))).

Incingem uleiul si punem ceapa si morcovul. Le calim usor pana se inmoaie putin. Adaugam ardeiul tocat si mai lasam putin la calit amestecand.
Adaugam varza taiata (nu o frecam cu sare)si foaia de dafin.

De acum o vreme nu mai avem decat de amestecat periodic in varza. Nu trebuie lasat mult fara sa amestecam pentru ca riscam s-o afumam. Ea va lasa putina apa dar nu exagerat de multa, care se va evapora in timpul fierberii.

Eu am fiert-o intre 30-45 minute. Imi place mai "al dente", nu-mi place fiarta pana se topeste. Dupa vreo 30 minute adaugati putina sare, moment in care ea va lasa din nou apa.

Gustati si verificati si o fierbeti exact cat va place voua. Mai adaugati putin ulei daca e cazul si daca vi se pare uscata.
Spre final adaugati mararul tocat, pasta de rosii, piper si sare daca mai este nevoie.

Am servit cu mamaliga si ardei iute.
Merge minunat cu carnacior, costita afumata sau cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu mamaliguta si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

mena29 1

16.06.2011, 11:47

Nu-mi da...e clar daca n-am primit raspuns la nelamurirea mea de mai sus

pompierulpescar 1

06.09.2011, 11:40

Incercati dupa ce ati taiat varza fideluta, ati sarat si ati lasat un timp, dupa ce ati stors-o, sa o frecati cu frunze de telina tocata. Pregatiti-o cum vreti apoi

DIANA B 1

06.09.2011, 11:55

Pompierpescar , multumim de sfat ... eu chiar ii adaug frunze de telina la preparat ...
PS pupa si tu fata asta azi , ca-i ziua ei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza noua calita - de post