Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat. Te joci cu ingredientele :))
Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina. Framanti pana ce amestecul devine faramicios. Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat nelipicios din care poti forma cu usurinta o bila mare. (nu chiar asa de mare:))))) )
O invelesti in folie alimentara si o dai la rece pentru cel putin 30 minute.
Intre timp prepari umplutura.
Amesteci urda cu smantana si galbenusurile. Adaugi faina cu praful de copt si omogenizezi. Pui mazarea, mararul tocat si sunca taiata cubulete. Omogenizezi si potrivesti gustul de sare si piper. Adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor.
Ungi un vas cu unt. Din bila de aluat intinzi o foaie pe care-o asezi in tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, dupa ce in prealabil ai intepat-o cu furculita. Dupa 10 minute scoti si torni umplutura.
Bagi la cuptor la foc mediu si lasi pana incepe sa prinda culoare. Noi am servit cu iaurt.
Bun, bun, bun!
1
e asa de buna crustaaaa, nu adaugati ou!