Clatite cu carne

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 3 Iul 2011 | 4717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • Puteti sa le preparati dupa reteta voastra preferata de clatite din care eliminati zaharul.
  • Eu am facut cu 2 oua, o cana si jumatate faina, sare, o cana si jumatate apa minerala (aproximativ) si un vf. praf de copt.
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 gr carne tocata
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • un ou
  • 3 cuburi branza topita
  • 100 ml apa.
  • sare
  • piper
  • In plus
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 100 gr cascaval ras
  • unt pentru uns tava
  • ulei
  • +.....nelipsitul marar :)))))
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu carne:

Preparam clatitele.

Batem bine ouale cu sarea. Adaugam treptat, alternand, faina amestecata cu praf de copt si apa minerala . Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani subtiri. Punem putin ulei intr-o tigaie si adaugam cate un polonic din compozitie miscand usor tigaia-n toate partile pana acoperim fundul tigaii. Prajim usor pe ambele parti (nu tare, se mai coc si-n cuptor). Avem nevoie de 7-8 clatite.

Intr-o craticioara punem la calit ceapa tocata si usturoiul. Calim 2-3 minute dupa care adaugam carnea si mai calim 5 minute amestecand cand si cand.  Adaugam apa, sare si piper dupa gust si lasam 10-15 minute la fiert. Oprim focul si lasam sa se racoreasca. Adaugam branza topita si oul si omogenizam.

Luam din umplutura cate o lingura si punem pe fiecare clatita. Rulam. Ungem tava cu unt. Asezam clatitele in forma de spirala.

Batem ouale ramase cu smantana si sare. Turnam peste clatitele din tava. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute , la foc mediu. Scoatem tava, presaram cascavalul si mararul tocat marunt  si reintroducem in cuptor pentru alte 20 minute .

E delicios!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

micky 1

08.07.2011, 11:27

frumos arata dar gustul este bestial. am facut si eu aseara si e iesit extraordinar. multumim de idei!

gaby_duceag 1

08.07.2011, 11:44

Cu mare drag.
Ma bucur mult ca v-a placut.

RuxyRux 1

09.07.2011, 12:55

Imi place vasul...imi place cum arata...imi place gustul din amintiri...e de nedescris de bun preparatul tau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura din carne de strut