Au "n" variante, ba prajite, ba fierte; cert e ca nou ne plac. Cu piure sau cu paste , e un fel consistent pentru pranz.
Chiftele
sos
ulei
Chiftele.
Carnea se toaca prin masina. La fel si cartoful curatat, verdeata si usturoiul.
Chifla se inmoaie in apa apoi se stoarce bine, bine.
Se amesteca toate intr-un bol adaugand si ouale, sare si piper.
Se omogenizeaza. Se ia din amestec compozitie foarman bilute pe care le plonjam in uleiul incins dupa ce-n prealabil le-am trecut prin faina.
Le rumenim frumos pe toate partile.
Cat timp le prajim ne ocupam de sos.
Ceapa uscata o taiem juliene.
Incingem 3-4 linguri ulei , adaugam 2-3 linguri apa si ceapa. Lasam pana se inmoaie usor.
Adaugam rosiile , putina apa, punem capac si lasam la foc mic , 20 minute.
Adaugam foaia de dafin, zaharul,busuiocul, sare si piper dupa gust si mai fierbem 5 minute.
Cand am terminat de prajit chiftelele , le adaugam in sos (acesta trebuie sa fiedestul de gros. Lasam sa mai dea cateva clocote la foc foarte mic apoi putem servi.