Piept de pui la grill cu legume sotate

de gaby_duceag in Pui, 29 Iun 2011 | 4321 vizualizari

 

Nu e o reteta propriu-zisa. Are putine ingrediente insa, combinate, consistuie o portie atat de buna incat nu mai tii cont de furculita, cutit sau servetel. Iti bagi manutele si te lingi apoi pe degete de bun ce e.
Am papat doar eu cu puii , altfel as fi facut mai mult.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • o vanata mare
  • un ardel gras galben(marisor)
  • 2-3 morcovi
  • un dovlecel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • otet balsamic
  • un catel usturoi
  • putin zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la grill cu legume sotate:

Pieptul de pui se spala si se portioneaza ca pentru snitel. Se bat usor bucatile cu un ciocan pentru carne. Legumele se spala bine.

Vanata si dovlecelul se taie felii (pe lung sau pe lat, cum va place). Ardeiul se curata si se taie fasii. Morcovul se taie fasii lungi.

Se incalzeste grill-ul pentru aragaz. Se pune apa in partea de jos si se aseaza bucatile de carne unse cu putin ulei si presarate cu sare si piper. Se pune capacul si se trece la prepararea legumelor. Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun pentru inceput fasiile de ardei si morcov. Se amesteca destul de des pana se rumenesc usor pe toate partile .

Nu uitam de carne, dupa 5-6 minute o invartim .

Se scoate morcovul si ardeiul pe o farfurie intinsa si se pun in tigaie felii de vanata si dovlecel. Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe aceeasi fafurie cu restul de legume.

Se prepara un amestec din 4 linguri de ulei, 1/2 lingurita otet balsamic, sare, usturoiul taiat feliute ,piper si un vf lingurita zahar. Se stropesc legumele cu aceste amestec (eu l-am pus pe tot )si se amesteca usor.

Se serveste alaturi de pieptul de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la grill cu legume sotate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

gaby_duceag 1

30.06.2011, 18:26

multumesc
dia, daca astepti juma de ora, se rezolva

diaconta 1

30.06.2011, 19:14

stiam eu ca nu ma lasi ....flamanda

Lau 1

02.07.2011, 09:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pasare