Piept de pui la grill cu legume sotate

de gaby_duceag in Pui, 29 Iun 2011 | 4572 vizualizari

 

Nu e o reteta propriu-zisa. Are putine ingrediente insa, combinate, consistuie o portie atat de buna incat nu mai tii cont de furculita, cutit sau servetel. Iti bagi manutele si te lingi apoi pe degete de bun ce e.
Am papat doar eu cu puii , altfel as fi facut mai mult.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • o vanata mare
  • un ardel gras galben(marisor)
  • 2-3 morcovi
  • un dovlecel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • otet balsamic
  • un catel usturoi
  • putin zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la grill cu legume sotate:

Pieptul de pui se spala si se portioneaza ca pentru snitel. Se bat usor bucatile cu un ciocan pentru carne. Legumele se spala bine.

Vanata si dovlecelul se taie felii (pe lung sau pe lat, cum va place). Ardeiul se curata si se taie fasii. Morcovul se taie fasii lungi.

Se incalzeste grill-ul pentru aragaz. Se pune apa in partea de jos si se aseaza bucatile de carne unse cu putin ulei si presarate cu sare si piper. Se pune capacul si se trece la prepararea legumelor. Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun pentru inceput fasiile de ardei si morcov. Se amesteca destul de des pana se rumenesc usor pe toate partile .

Nu uitam de carne, dupa 5-6 minute o invartim .

Se scoate morcovul si ardeiul pe o farfurie intinsa si se pun in tigaie felii de vanata si dovlecel. Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe aceeasi fafurie cu restul de legume.

Se prepara un amestec din 4 linguri de ulei, 1/2 lingurita otet balsamic, sare, usturoiul taiat feliute ,piper si un vf lingurita zahar. Se stropesc legumele cu aceste amestec (eu l-am pus pe tot )si se amesteca usor.

Se serveste alaturi de pieptul de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la grill cu legume sotate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (17)

gaby_duceag 1

30.06.2011, 18:26

multumesc
dia, daca astepti juma de ora, se rezolva

diaconta 1

30.06.2011, 19:14

stiam eu ca nu ma lasi ....flamanda

Lau 1

02.07.2011, 09:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma