Blat.
Intr-o craticioara punem la topit zaharul impreuna cuuntulsi ciocolata.
Lasam la foc mic, amestecand mereu, pana obtinem o compozitie omogena si ciocolata e topita complet.
Lasam la racit dar amestecam frecvent topind astfel si crusta ce se formeaza in timpul racirii.
Cand e rece,...
Mod de preparare Pieptul de pui se spala si se curata de piele. Se face in fiecare bucata cate un buzunaras taind fin intr-o laterala fara a ajunge in capatul bucatii de carne. Preparam un amestec format din : crema de branza, ceapa, busuioc, usturoi, patrunjel . Impartim amestecul in 3 si...
Spalam bine puiul.
Taiem pielea de pe piept si putin de pe pulpe, nu de tot pentru ca se cracaneaza prea mult :)))))
Ungem cu smantana puiul pe toate partile.
Il condimentam cu sare si piper si-l dam la frigider pentru cel putin 3 ore.
Feliem fin baconul
Imbracam pieptul puiului in...
Punem intr-un bol murele si afinele si bagam blenderul. Pasam pana le faramam bine.
Initial am pus in vase diferite dar m-am razgandit:)) ce atata munca :))).
Mixam frisca .
Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri apa rece.
Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul si lasam pana da...
Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea ,adaugand treptat, zaharul. Se incorporeaza faina si uleiul amestecand usor . Se toarna amestecul intr-o forma de tarta cu diametru de 22-24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul preincalzit,...
Se dilueaza drojdia in putin lapte caldut, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa sa creasca compozitia pentru 10 min la loc caldut. Intr-un vas mare se pune faina, facand o gropita in mijloc. Se adauga amestecul cu drojdie, untura, zaharul si ouale . Omogenizam si incepem sa adaugam,...
Daca doresti un ,Ardei capia umplut intr-o zi de post, reteta aceasta e ceea ce cauti.
Curatam ardeii de codite si cotoare.
Ii spalam bine si-i oparim pt un minut in apa clocotita.
II lasam cu gura-n jos, la scurs.
Spalam orezul.
Il punem intr-o craticioara si adaugam apa cat sa-l...
O delicioasa prajitura cu mousse de capsuni si arome puternice precum Amaretto,ness,ciocolata .
Se mixeaza cele 900 gr frisca.
Pentru mousse-ul de capsuni se procedeaza astfel:
Se paseaza capsunile cu furculita impreuna cu 3 linguri zahar(la blender devine prea pasata, mie...
Voiam pentru blat ceva subtire,asa ca desi am avut compozitie putina, am ales o forma cu diametrul de 26 cm.
Daca doriti blatul mai inalt alegeti una de 22.
Am batut spuma albusurile.
Am adaugat treptat zaharul batand in continuare, pana ce s-a topit.
Am incorporat galbenusurile,...
Blat. Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul. Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul. Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il adaugam si pe celalalt procedand la fel. Cernem faina , o amestecam cu sarea si o adaugam...
scriu imediat si reteta dar acu ' am treaba :))
Costelus, costelus
Vino' ncoace nitelus
Sa-ti dedic io o urare
Ca e astazi o zi mare
Fie sa ai burta plina
Cu carnita si slanina
Si pe Ina cea frumoasa
Mereu devreme acasa
Si s-o tii putin din scurt
ca-si face de cap pe...
Nimic mai simplu!
Mixam intr-un bol laptele impreuna cu zaharul, galbenusurile, faina, sarea si apa minerala, timp de doua minute.
Dam vasul la rece pentru o ora.
Incingem o tigaie antiaderenta.
Luam cate un polonic din compozitie si punem in tigaie, inclinand-o usor pana...
Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi .
N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat!
Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo...
Aluat:
Drojdia o framantam usor cu mana impreuna cu o lingurita de zahar. Adaugam 50 ml lapte caldut , 2 linguri faina, amestecam si lasam 10 min la loc cald.
Adaugam faina, oul, untura, untul taiat cubulete si, treptat, laptele caldut.
Framantam timp de 10 minute. Trebuie sa obtinem un...
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele.(chifla inmuiata in apa sau lapte, stoarsa, ceapa si patrunjelul, tocate). Se framanta bine, cu mana, compozitia. Intr-o tava se pune hartie pentru copt.
Se incalzeste cuptorul la temp. de 200 grade.Cu mana umezita in apa rece se formeaza...
Se portioneaza carnea ca pentru snitele. Se bate cu ciocanul pentru carne, pe ambele parti. Se condimenteaza feliile cu sare si piper si se trec prin faina.
Se incinge ulei in tigaie. Se pun bucatile de carne si se rumenesc frumos pe ambele parti. Se scot si se pastreaza la cald.
In...
Personal, nimic impotriva oualelor crude. Daca constiinta voastra zice NU, atunci nu savurati acest desert dar nici nu-l faceti fara spuma aerata pentru ca nu veti obtine consistenta necesara. Nimic mai placut auzului ca fraza : cea mai super,super trezire, cel mai bun desert din lume, cea mai...
Nu e prima oara cand fac pateul acasa, insa, ce am testat am fost pateul cu busuioc si stafide care a fost mai mult o fitza :))), iar preferatul meu mi-ar fi luat prea mult timp si ingrediente.
Asa ca acum am ales ceva mai rapid, mai simplu, dar la fel de aromat si gustos.
Se spala bine...
Simplu si bun, l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)).
Rosiile se toaca (nu marunt). Se incinge ulei intr-o cratita. Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute. Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
Separat se...
Blat.
Separam albusul de galbenus.
Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul batand in continuare pana se topesc cristalele de zahar.
Adaugam galbenusul, faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final uleiul.
Omogenizam usor.
Tunam compozitia intr-o forma cu...
Depinde de ce fructe aveti in casa .Se pot face si cu un singur fruct, vanilie si lapte sau cu inghetata.Nu e exclusa nici ciocolata sau cafeaua :P.
Eu mai pun kiwi,mere,pere,capsuni.
Procedeul , extrem de simplu.Spalam bine fructele, le curatam samburii.
Ori pui totul in cana...
Spalati bine caisele. Curatati-le de samburi. Le puneti intr-un vas curat, bagati blenderul si le pasati bine.
Puneti zaharul impreuna cu apa la foc si lasati 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Raciti. Adaugati peste caise. Adaugati si vinul, zeama de lamaie si omogenizati....
Spalam pulpele.
Le condimentam bine cu sare si piper.
Le ungem cu jumatate din cantitatea de maioneza si le dam la frigider pentru 24 ore.
A doua zi le scoatem si le ungem iar cu un amestec preparat din maioneza ramasa plus o lingurita de busuioc.
Le asezam intr-o tava .Ne facem c-am...
Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta .
Se adauga untul rece, cubulete.
Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana, pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei....
Se amesteca galbenusurile cu zahar. Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa. Se bat albusurile spuma. Zaharul se amesteca cu amidonul. Se adauga in doua etape in albusurile spuma...
Se spala bine caisele. Se curata de samburi. Se pun la fiert impreuna cu 100 ml apa .(ale mele nu erau bine coapte, asa le aleg mereu pentru ca-mi place acrisor; daca aveti caisele coapte bine incarcati sa vedeti daca lasa suficienta zeama sa aiba unde fierbe putin, daca nu , puneti apa)...
Am pus, intr-un vas cu fund dublu, zaharul la topit. Cand a ajuns la o culoare asemanatoare chihlimbarului am turnat incet laptele .
Daca doriti s-o lasati simpla, doar cu caramel, lasati zaharul inca un minut in plus si veti obtine o culoare mai intensa si un gust mai accentuat.
Am...
Toata familia iubeste tartele astea.
Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt.
Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos.
Adaugam sarea si oul si...
Am facut ieri o prajitura de la care mi-au ramas 3 albusuri. Azi la piata erau niste visine carnoaseee si frumoaseee...si cum ramasesem cu pofta nestavilita de la prima Pavlova , mi-a copt mintea (si aragazul :))) ) niste mini Pavlova cu visine.
O bunatate!
Vad deseori ca se creeaza...
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide
Blat. Intr-o craticioara punem la topit zaharul impreuna cuuntulsi ciocolata. Lasam la foc mic, amestecand mereu, pana obtinem o compozitie omogena si ciocolata e topita complet. Lasam la racit dar amestecam frecvent topind astfel si crusta ce se formeaza in timpul racirii. Cand e rece,...
Piept de pui umplut, in foietaj
Mod de preparare Pieptul de pui se spala si se curata de piele. Se face in fiecare bucata cate un buzunaras taind fin intr-o laterala fara a ajunge in capatul bucatii de carne. Preparam un amestec format din : crema de branza, ceapa, busuioc, usturoi, patrunjel . Impartim amestecul in 3 si...
Pui imbracat in bacon
Spalam bine puiul. Taiem pielea de pe piept si putin de pe pulpe, nu de tot pentru ca se cracaneaza prea mult :))))) Ungem cu smantana puiul pe toate partile. Il condimentam cu sare si piper si-l dam la frigider pentru cel putin 3 ore. Feliem fin baconul Imbracam pieptul puiului in...
La multi ani, Claudia (Diaconta) si Sylvia !!!
Punem intr-un bol murele si afinele si bagam blenderul. Pasam pana le faramam bine. Initial am pus in vase diferite dar m-am razgandit:)) ce atata munca :))). Mixam frisca . Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri apa rece. Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul si lasam pana da...
Tarta cu afine si prune.
Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea ,adaugand treptat, zaharul. Se incorporeaza faina si uleiul amestecand usor . Se toarna amestecul intr-o forma de tarta cu diametru de 22-24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul preincalzit,...
Placinta cu prune si scortisoara
Se dilueaza drojdia in putin lapte caldut, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa sa creasca compozitia pentru 10 min la loc caldut. Intr-un vas mare se pune faina, facand o gropita in mijloc. Se adauga amestecul cu drojdie, untura, zaharul si ouale . Omogenizam si incepem sa adaugam,...
Ardei capia umplut cu ciuperci si orez in sos de rosii cu vin si usturoi
Daca doresti un ,Ardei capia umplut intr-o zi de post, reteta aceasta e ceea ce cauti. Curatam ardeii de codite si cotoare. Ii spalam bine si-i oparim pt un minut in apa clocotita. II lasam cu gura-n jos, la scurs. Spalam orezul. Il punem intr-o craticioara si adaugam apa cat sa-l...
Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata
O delicioasa prajitura cu mousse de capsuni si arome puternice precum Amaretto,ness,ciocolata . Se mixeaza cele 900 gr frisca. Pentru mousse-ul de capsuni se procedeaza astfel: Se paseaza capsunile cu furculita impreuna cu 3 linguri zahar(la blender devine prea pasata, mie...
Tarta cu mure- La multi ani, Ana!
Voiam pentru blat ceva subtire,asa ca desi am avut compozitie putina, am ales o forma cu diametrul de 26 cm. Daca doriti blatul mai inalt alegeti una de 22. Am batut spuma albusurile. Am adaugat treptat zaharul batand in continuare, pana ce s-a topit. Am incorporat galbenusurile,...
Browniess cappucino
Blat. Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul. Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul. Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il adaugam si pe celalalt procedand la fel. Cernem faina , o amestecam cu sarea si o adaugam...
Pui cu mazare.
scriu imediat si reteta dar acu ' am treaba :)) Costelus, costelus Vino' ncoace nitelus Sa-ti dedic io o urare Ca e astazi o zi mare Fie sa ai burta plina Cu carnita si slanina Si pe Ina cea frumoasa Mereu devreme acasa Si s-o tii putin din scurt ca-si face de cap pe...
Clatite cu banane si ciocolata
Nimic mai simplu! Mixam intr-un bol laptele impreuna cu zaharul, galbenusurile, faina, sarea si apa minerala, timp de doua minute. Dam vasul la rece pentru o ora. Incingem o tigaie antiaderenta. Luam cate un polonic din compozitie si punem in tigaie, inclinand-o usor pana...
Desert pentru Diaconta
-mixezi untul spuma - mixezi frisca -adaugi zaharul , mixezi, apoi incorporezi lingura cu lingura frisca si zaharul vanilat. - asezi pe farfurioare pentru desert, alternativ, crema si capsuni. Pofta buna!
Sufleu de dovlecel
Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi . N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat! Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo...
Cornuri cu scortisoara si ciocolata
Aluat: Drojdia o framantam usor cu mana impreuna cu o lingurita de zahar. Adaugam 50 ml lapte caldut , 2 linguri faina, amestecam si lasam 10 min la loc cald. Adaugam faina, oul, untura, untul taiat cubulete si, treptat, laptele caldut. Framantam timp de 10 minute. Trebuie sa obtinem un...
Chiftelute aromate la cuptor
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele.(chifla inmuiata in apa sau lapte, stoarsa, ceapa si patrunjelul, tocate). Se framanta bine, cu mana, compozitia. Intr-o tava se pune hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul la temp. de 200 grade.Cu mana umezita in apa rece se formeaza...
Escalop de vitel cu ciuperci
Se portioneaza carnea ca pentru snitele. Se bate cu ciocanul pentru carne, pe ambele parti. Se condimenteaza feliile cu sare si piper si se trec prin faina. Se incinge ulei in tigaie. Se pun bucatile de carne si se rumenesc frumos pe ambele parti. Se scot si se pastreaza la cald. In...
Mousse de ciocolata cu cafea
Personal, nimic impotriva oualelor crude. Daca constiinta voastra zice NU, atunci nu savurati acest desert dar nici nu-l faceti fara spuma aerata pentru ca nu veti obtine consistenta necesara. Nimic mai placut auzului ca fraza : cea mai super,super trezire, cel mai bun desert din lume, cea mai...
Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara
Nu e prima oara cand fac pateul acasa, insa, ce am testat am fost pateul cu busuioc si stafide care a fost mai mult o fitza :))), iar preferatul meu mi-ar fi luat prea mult timp si ingrediente. Asa ca acum am ales ceva mai rapid, mai simplu, dar la fel de aromat si gustos. Se spala bine...
Sos de rosii cu piept de pui si busuioc
Simplu si bun, l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)). Rosiile se toaca (nu marunt). Se incinge ulei intr-o cratita. Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute. Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat se...
Baked Alaska-2
Blat. Separam albusul de galbenus. Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul batand in continuare pana se topesc cristalele de zahar. Adaugam galbenusul, faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final uleiul. Omogenizam usor. Tunam compozitia intr-o forma cu...
Milkshake
Depinde de ce fructe aveti in casa .Se pot face si cu un singur fruct, vanilie si lapte sau cu inghetata.Nu e exclusa nici ciocolata sau cafeaua :P. Eu mai pun kiwi,mere,pere,capsuni. Procedeul , extrem de simplu.Spalam bine fructele, le curatam samburii. Ori pui totul in cana...
Sorbet de caise
Spalati bine caisele. Curatati-le de samburi. Le puneti intr-un vas curat, bagati blenderul si le pasati bine. Puneti zaharul impreuna cu apa la foc si lasati 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Raciti. Adaugati peste caise. Adaugati si vinul, zeama de lamaie si omogenizati....
Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback
Spalam pulpele. Le condimentam bine cu sare si piper. Le ungem cu jumatate din cantitatea de maioneza si le dam la frigider pentru 24 ore. A doua zi le scoatem si le ungem iar cu un amestec preparat din maioneza ramasa plus o lingurita de busuioc. Le asezam intr-o tava .Ne facem c-am...
Tarta cu lamaie si bezea
Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta . Se adauga untul rece, cubulete. Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana, pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei....
Chec pufos cu portocale
Se amesteca galbenusurile cu zahar. Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa. Se bat albusurile spuma. Zaharul se amesteca cu amidonul. Se adauga in doua etape in albusurile spuma...
Gem de caise
Se spala bine caisele. Se curata de samburi. Se pun la fiert impreuna cu 100 ml apa .(ale mele nu erau bine coapte, asa le aleg mereu pentru ca-mi place acrisor; daca aveti caisele coapte bine incarcati sa vedeti daca lasa suficienta zeama sa aiba unde fierbe putin, daca nu , puneti apa)...
Budinca caramel
Am pus, intr-un vas cu fund dublu, zaharul la topit. Cand a ajuns la o culoare asemanatoare chihlimbarului am turnat incet laptele . Daca doriti s-o lasati simpla, doar cu caramel, lasati zaharul inca un minut in plus si veti obtine o culoare mai intensa si un gust mai accentuat. Am...
Tarta cu piept de pui si branza
Toata familia iubeste tartele astea. Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt. Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos. Adaugam sarea si oul si...
Mini - Pavlova cu visine
Am facut ieri o prajitura de la care mi-au ramas 3 albusuri. Azi la piata erau niste visine carnoaseee si frumoaseee...si cum ramasesem cu pofta nestavilita de la prima Pavlova , mi-a copt mintea (si aragazul :))) ) niste mini Pavlova cu visine. O bunatate! Vad deseori ca se creeaza...