Pui cu sos de smantana si tarhon

de gaby_duceag in Pui, 29 Iun 2011 | 4562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 350-400 gr smantana
  • doua cepe
  • usturoi (dupa gust, eu pun...cat de mult ;)) )
  • 1-2 linguri amidon (optional)
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de smantana si tarhon:

Se incinge untul intr-o tigaie. Pulpele de pui se spala bine si se injumatatesc. Se pun in uleiul incins si se rumenesc pe toate partile. In momentul in care le intoarceti prima data carnea ,adaugati ceapa taiata julienne. Dupa ce pulpele-s rumenite usor adaugati apa cat sa le cuprinda. Puneti capac si lasati sa fiarba la foc mic.

Cand sunt aproape fierte aveti doua variante:

- fie luati capacul si lasati sa scada sosul la jumatate si adaugati smantana.

- fie amestecati smantana cu amidonul, o diluati cu sos si o adaugati in cratita. In al doilea caz veti avea mai mult sos, in primul renuntati la amidon dar aveti sos putintel.

Lasati sa fiarba fara capac, adaugati sare,piper si tarhon taiat marunt. Mai lasati un clocot si gata. Serviti cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gaby_duceag 1

30.06.2011, 18:25

va multumesc frumos
diana, am carioci

Lau 1

02.07.2011, 09:31

Georgiana78 1

19.01.2013, 12:56

Si cu usturoiul ce facem....???? Foarte gustos, am incercat si eu reteta ta, dar cu usturoi...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite brasovene gratinate