Tarta cu ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 17 Iun 2011 | 9462 vizualizari

 

Se spune ca "cea mai simpla cale de a ceda ispitei, e sa-i cedezi":)).
Cam asa e. Acum sunt mult mai linistita decat ieri si de cat multe dintre zilele trecute in care ma bantuia ispita provocata de tarta lui Adi Hadean
Simteam ca chocholiticul din mine ar fi satul, ca si-ar stapani pentru o vreme pofta nestavilita de CIOCOLATAAAAAA.
Si asa si este.
Azi dimineata la cafea(deja de la ora 6 jumatate nu mai puteam dormi cu gandul la ea :)))) ), mi-am servit prima felie de tarta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente tarta:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2/3 pachet unt
  • o cana si 1/2 faina alba
  • Ingrediente umplutura
  • 200 gr ciocolata (eu am pus 100 gr ciocolata neagra si 100 gr ciocolata cu lapte)
  • 2 galbenusuri
  • 460 gr smantana dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Tarta:

Se amesteca primele 3 ingrediente (eu am amestecat cu mana) pana obtinem o crema fina.
Adaugam faina si omogenizam.
Vom obtine un aluat moale pe care-l putem intinde in tava unsa cu unt sau il putem baga la frigider.
Daca-l bagam la frigider il scoatem dupa 30 minute si intindem foaia cu sucitorul apoi o punem in tava.
Daca il intindem acum,, el e moale si-l putem intinde cu mana, ridicandu-l si pe peretii tavii.
Dam tava cu totul la rece pentru 30 minute.
O scoatem si o intepam cu furculita apoi punem deasupra o bucata hartie pentru copt (ca in foto) si o dam in cuptorul preincalzit la 185-190 grade pana se coace.
Cred ca 20 minute a durat ; verificam cu ochiul liber :)).

In timp ce se coace preparam umplutura.
Punem intr-un vas cu fund dublu smantana dulce cu ciocolata.
Lasam la foc mic, amestecand, pana ce ciocolata se topeste in smantana (nu o fierbeti).
Luam amestecul de pe foc si adaugam galbenusurile omogenizand.

Cand blatul de tarta e copt, il scoatem si turnam umplutura.
Micsoram flacara cuptorului la 175-180 grade si coacem 15 minute apoi dam la foc mic si mai lasam 5 minute.

Eu...n-am putut-o scoate din tava intreaga:)), pentru ca peretii tavii sunt mai inalti decat tarta si riscam s-o rup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

cristinne 1

03.10.2011, 16:20

de ce punem hartie de copt deasupra cand o coacem?
PS: pana la urma cum ai scos-o fara sa o rupi?

gaby_duceag 1

03.10.2011, 16:30

Cristinne, punem hartia sa n-o uscam prea tare.Daca am lasa-o mai putin riscam sa ramana cruda, daca nu punem hartia o rumenim prea tare, o uscam
M-am folosit de o paleta pentru tort pentru a o scoate.
Tare buna ar fi o forma de tarta cu fund detasabil.

Ancutsa 1

18.04.2020, 19:17

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pachetele cu bezea si nuca