Pentru astazi am ales
Pieptul de pui se taie in bucati si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune la prajit in 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate si...
Untul se pune intr-o tigaie impreuna cu tarhonul uscat si coaja rasa de la portocala. In tava se pun morcovii taiati fasii,punem pulpele de curcan deasupra,le crestam si le ungem cu sosul de unt....
Intr-un vas punem laptele si frisca lichida. Le incalzim dar fara sa le aducem pana la punctul de fierbere. Adaugam esenta de rom si gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam in...
Pentru astazi am ales
Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se...
1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita. 2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri. 3. Curatati, spalati si...
Practic azi nu o sa va scriu prea multe la reteta, pentru ca despre clatite v-am mai spus si reteta o puteti lua de aici, si e reteta mea preferata, sau puteti sa faceti ce reteta de...
Pentru astazi am ales
Fasolea o spalam si o lasam în apa rece,de preferat peste noapte sau câteva ore. Astfel se va fierbe mai repede. Fasolea am fiert-o separat în apa cu sare si ceapa taiata...
Pieptul de pui se feliaza si se bate folosind o folie alimentara,astfel nu se va rupe si nu vom stropi toata bucataria. Se condimenteaza si se lasa la frigider o ora. Se pune apoi pe fiecare...
Se scot samburii visinelor si se pun cu zahar pana lasa sirop. Se separa ouale. Se mixeaza untul cu 120 gr zahar pana cand zaharul se topeste si untul este ca si o crema.Adaugam pe rand cele 5...
Pentru astazi am ales
Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere, apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul bine,...
Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs. Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton. Adaugam condimente,...
Pentru blat, presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam folosind treapta superioara a mixerului, pana cand obtinem o bezea...
Pentru astazi am ales
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat mai marunt. Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,la foc mediu. Se calesc ceapa si usturoiul....
Intr-un vas termorezistent se pune uleiul de masline ,apoi se pun cele doua bucati de somon roz.Se pune sare si piper. Ceapa se curata,se taie marunt. Se pregateste si ardeiul,taiat marunt.Eu am...
Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon. Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate putin...
Pentru astazi am ales
Pornesti cuptorul. Tapetezi tava de copt cu hartie pentru copt. Daca vrei, poti sa o ungi cu putina margarina sau ulei. Ouale le speli cu apa calda si detergent de vase, apoi le bati cu mixerul,...
Curatati si spalati legumele. Ceapa se taie marunt, cubulete. Usturoiul se taie rondele. Cartofii si morcovul se taie cuburi. Carnatul chorizo se taie rondele. Pulpele de...
Rețeta este pentru o formă de tort cu diametrul de 22 sau 24 cm, pe care o tapetez cu hartie de copt sau unt și făină. Pentru aluat amestecăm toate ingredientele uscate: făina, zahărul,...
Pentru astazi am ales
Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti. Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul. Se adauga...
Cum preparam clatitele: Spargem ouale adaugam un praf de sare si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta,laptele, faina si amestecam bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Adaugam...
Se bat bine cu mixerul pe rind, ouale cu zaharul, sarea, vanilia, faina, apa, laptele si 20 gr. de unt topit.Se face un aluat putin mai gros ca laptele. Se lasa sa se “odihneasca” 30...
Pentru astazi am ales
După cum am spus și mai sus, această supă se prepară foarte ușor. Fierbem legumele în apă fără sare. Când sunt fierte le strecurăm, le punem într-un castron, adăugăm...
Ardeii copți, tăiați fâșii, se stropesc cu oțet, pentru un gust mai aromat. Ceapa se curata, se taie fideluță și se pune la călit cu ulei și puțina apă, până devine...
Salam de biscuiţi, reţetă vegana 1. Jumatate din biscuiti se proceseaza in robotul de bucatarie, pana devin pudra. Restul de biscuiti se rup marunt si se aseaza intr-un bol. 2. Se adauga toate...
Pentru astazi am ales
Se pun oasele la fiert in cca 4 L apa, se curata zarzavaturile si se taie cubulete. Supa trebuie spumata. Cand carnea se desprinde usor de pe oase le scoatem afara, lasam supa sa se aseze si o...
Carnea se pune intr-o cratita si se acopera cu apa. Punem si boabele de mustar, piper si coriandru, apoi punem la fiert. Fierbem pana carnea se inmoaie suficient. Scoatem pe un platou, lasam sa se...
Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Spargem ouale intr-un vas si le mixam cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare. 3. Se adauga uleiul si se mixeaza un...
Pentru astazi am ales
1. Tai legumele spalate in cubulete. 2. Incingi 2 linguti de ulei intr-o cratita si calesti legumele. Adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie legumele, dai focul la minim si pui...
Puneti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati usturoiul si morcovul ras si amestecati putin. Adaugati carnea tocata si lasati sa se inmoaie, amestecand pe toate partile. Adaugati apoi...
Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc. Foile de placinta...
Pentru astazi am ales
Se pun intr-o oala 2 litri de apa si se pune carnea la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se aduna spuma lasata de carne. Intre timp se taie legumele cubulete. Cand carnea este fiarta se adauga...
Am taiat o bucata de hartie pentru copt, pe care am pus cateva crengute de cimbru, sare si boabe de piper. Eu am folosit piper rosu. Deasupra am asezat medalioanele de curcan, crestate din loc in...
Intr-un vas se pune untul si untura rece si se amesteca cu zaharul ,se adauga ouale ,esenta de portocale si treptat faina cu praful de copt.Se framanta aluatul pana untul se topeste bine.Se da la...
Pentru astazi am ales
Curațăm și spălăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în vasul aparatului de gătit la temperaturi reduse Crock-Pot. Adăugăm peste ele apă clocotită în care...
Incepem prin a pregati pulpele de pui: dupa ce le-am fiert le taiem 4 buzunarase (sau 3 in funcite de marimea pulpei) in care bagam 4 felii de ardei.Condimentam cu sare,piper si boia. ...
Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt granule....
Pentru astazi am ales
Spalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste, il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert, cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana...
Porționăm carnea în bucăți mai mici, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim în ulei încins, pe toate părțile. Transferăm apoi, carnea în alt vas și în...
Tiramisu reţetă originală Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet,...
Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.
Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!
Bucataras.ro
[email protected]
Pentru astazi am ales
Ciorba de varza acra cu afumatura
Varza se spala si se taie fideluta.Morcovii se curata si se taie rondele dar si fasii mai lunguiete.Carnatul se taie felioare. Intr-o oala se pune apa la fiert.Se adauga varza,morcovii si...
Tocăniţă de viţel
Am taiat carnea felii mai groase,am pus putin ulei si le-am condimentat cu Barbeque de pui. Am lasat carnea la frigider peste noapte. Ceapa am taiat-o marunt,morcovii rondele si le-am calit...
Cornuleţe cu nucă
Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged. Untul trebuie sa fie rece,din frigider. Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare...