Am să le declar cele mai bune cornuleţe pe care le-am pregătit până acum.Si am să vă mai spun că se încadrează în categoria reţetelor foarte uşor de pregătit.
Delicate,sfărâmicioase,fragede,se topesc pur şi simplu în gură.
Nici nu cred că mai e nevoie de vreo introducere,mai bine vă spun reţeta pentru cornuleţele astea delicioase.
Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged.
Untul trebuie sa fie rece,din frigider.
Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare într-un vas,în care am adaugat apoi nuca macinata,oul si galbenusurile,zaharul,coaja de lamâie ,scortisoara si vanilia.
La urma am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari.
Am framântat aluatul pâna am obtinut o compozitie omogena.
Nu trebuie sa framântam mai mult decât este necesar deoarece untul se va înmuia si deoarece aluatul va deveni moale ,vom fi nevoiti sa mai adaugam faina.
Desigur nu dorim acest lucru pentru ca vom obtine niste cornulete tari,nicidecum fragede.
Am învelit aluatul într-o folie si l-am pus la frigider pentru o ora.
Dupa acest timp,am taiat bucati de aluat si am format cornuletele în forma de semiluna.
Le-am asezat în tava pe hârtie de copt.
Mie mi-au iesit 42 de bucati.Aceasta însa depinde si de cât de mari le faceti.
Le-am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Sunt gata când s-au rumenit putin pe „talpa”.
Chiar daca înca sunt moi,ele se vor întari pe masura ce se racesc.Vor ramâne însa foarte sfarâmicioase.
Daca le coaceti prea mult ele vor deveni tari si uscate si nu cred ca dorim acest lucru.
Dupa ce le-am scos din cuptor,le-am dat prin zahar pudra.
Daca doriti sa le pastrati mai mult timp,nu le dati prin zahar decât când vreti sa le serviti si le depozitati într-un recipient închis ermetic,ideal ar fi o cutie metalica pentru biscuiti.
Sper ca veţi încerca reteta si o sa fiţi la fel de încântaţi ca si noi.
Poftă bună !!!!