Desi prefer clatitele umplute cu dulceata de cirese amare sau visine, de data aceasta m-am gandit sa incerc o umplutura din branza dulce, smantana, lamaie si zahar. Va asigur ca au iesit delicioase!
Cum preparam clatitele:
Spargem ouale adaugam un praf de sare si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta,laptele, faina si amestecam bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Adaugam berea, omogenizam si lasam compozitia la frigider, pentru minim o ora.
Punem intr-o tigaie putin ulei si o miscam astfel incat sa fie acoperita in intregine de ulei. Lasam sa se incinga si scurgem surplusul intr-o canita. Luam cu un polonic din compozitia scoasa de la frigider (in care am amestecat inainte si am subtiat cu putina bere in cazul in care compozitia s-a ingrosat cat a stat la rece). Punem compozitie in tigaie si o miscam astfel incat compozitia sa se intinda uniform, in strat subtire, pe toata suprafata tigaii.
Cand clatita s-a "uscat" la suprafata, o intoarcem cu ajutorul unei spatule sau printr-o miscare rapida a incheieturii mainii. Le prajim la foc mic pana terminam compozitia.
Cum preparam umplutura:
Amestecam toate ingredientele pana ce se topeste zaharul si nu se mai simt cristalele.
Ungem fiecare clatita pe jumatate cu aceasta compozitie si rulam sau le impaturim dupa cum dorim.
Cantitatea de umplutura ajunge pentru aproximativ 10-12 clatite, depinde foarte mult de cantitatea cu care dorim sa umplem o clatita.
1
Daca nu puteti manca la o singura masa atatea clatite, recomand sa prajiti doar jumatate din compozitie, iar restul sa o pastrati la frigider , intr-un vas acoperit, pana cel mult a doua zi cand puteti praji o noua "runda". Astfel veti manca clatite proaspete.